Bekritiseerde Valverde lacht geruchten over Barça-toekomst weg

Reacties

Ernesto Valverde maakt zich geen enkele zorgen over zijn baan als trainer van Barcelona. De coach ligt behoorlijk onder vuur bij de achterban en de media, maar vindt zelf dat er geen vuiltje aan de lucht is.

Bekritiseerde Valverde lacht geruchten over Barça-toekomst weg
© Pro Shots

Barcelona verloor dit seizoen al drie keer in La Liga en imponeert ook nog niet in de Champions League, terwijl juist op dat podium meer wordt verwacht na de teleurstellende afgelopen seizoenen. Bovendien krijgt Valverde veelvuldig het verwijt dat hij Barcelona niet volgens de eigen clubfilosofie laat voetballen.

Daar komt bij dat Marca deze week meldde dat Barcelona de trainer na vorig seizoen eigenlijk wilde ontslaan, maar enkele bepalende spelers staken daar toen naar verluidt een stokje voor. Geconfronteerd met alle verhalen over zijn positie reageerde Valverde luchtig en met een glimlach.

'Ik maak me totaal geen zorgen over mijn toekomst bij Barcelona', zei Valverde op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo (zaterdag, 21.00 uur). De oefenmeester ontkent bovendien op slechte voet te leven met de clubleiding. 'De club heeft altijd achter mij gestaan, ik voel me gerespecteerd.'

Dat president Josep Bartomeu het in het bijzonder niet zou zien zitten in Valverde, kan de trainer zich haast niet voorstellen. 'Ik heb regelmatig gedineerd met de president en heb met grote regelmaat gesprekken met hem. Hij steunt mij in alles.'

Ondanks de woorden van Valverde denken Spaanse media nog steeds zeker te weten dat Barcelona het aflopende contract van de trainer niet zal verlengen. Ronald Koeman geldt als een belangrijke optie om hem op te volgen, maar ook de Argentijn Marcelo Gallardo wordt veelvuldig genoemd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.