Bekritiseerde Pereiro: 'Duels met Ajax en Feyenoord motiveren me'

Reacties

Na vijf competitieduels zonder speelminuten begon Gastón Pereiro weer eens in de basis bij PSV. Met een doelpunt en een assist tegen Feyenoord (1-3 winst) herpakte de Uruguayaan zich na een periode vol kritiek.

Bekritiseerde Pereiro: 'Duels met Ajax en Feyenoord motiveren me'

De Zuid-Amerikaanse spelmaker was bij dat hij eindelijk weer mocht spelen onder Phillip Cocu. 'De trainer zocht naar andere opties. Het enige dat ik kon doen was hard trainen en mijn best doen. Vandaag koos hij gelukkig voor mij. De trainer motiveert me en ik doe zo goed mogelijk mijn best om te presteren', vertelde hij aan FOX Sports. Door de schorsing van sterspeler Hirving Lozano moest Cocu gaan puzzelen met zijn opstelling, wat voor de 22-jarige international goed uitpakte zondag.

Pereiro krijgt vaak het verwijt dat hij in topwedstrijden goed presteert, maar het tegen de 'kleintjes' zou laten lopen. 'Ik vind het heerlijk om tegen Ajax en Feyenoord te spelen.' Gevraagd of hij tegen bijvoorbeeld VVV-Venlo en Roda JC minder gemotiveerd is, antwoordde hij ontkennend. 'Natuurlijk doe ik dan ook gewoon mijn best. Maar de grote wedstrijden motiveren me.'

Aangezien Lozano ook de duels met FC Utrecht en Willem II gaat missen, is de kans aanwezig dat Pereiro ook de volgende twee wedstrijden in de basis start. Koploper PSV verdedigt een voorsprong van liefst zeven punten op nummer twee Ajax. Dankzij de zege bij Feyenoord profiteerden de Eindhovenaren van het gelijkspel van de Amsterdammers tegen ADO Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.