Bekritiseerde Blind: 'We zitten niet op het niveau waarop we willen spelen'

Reacties

Daley Blind weet dat er iets moet veranderen bij Ajax na de oorwassing tegen Napoli. De linksback eindigde de voor Ajax dramatische Champions League-wedstrijd als aanvoerder na de rode kaart van Dusan Tadic.

Bekritiseerde Blind: 'We zitten niet op het niveau waarop we willen spelen'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 6
Napoli
Napoli

Blind, die dinsdag net als Tadic de nodige kritiek kreeg van RTL-analisten én ex-Ajacieden Theo Janssen en Wesley Sneijder, blikte in gesprek met BeIN terug op een historische avond. 'Dit is een zware klap voor ons en deze wedstrijd laat zien dat we niet op het niveau zitten waarop we willen spelen', vertelde Blind.

'We hebben nog drie groepsduels te gaan, maar het wordt niet eenvoudig', aldus de Oranje-international over de kansen van Ajax op overwintering in de Champions League. Ajax staat na drie groepswedstrijden op drie punten. 'We moeten sterker terugkomen, dat is de enige manier waarop we moeten reageren.' 

Ongeloof
Teamgenoot Kenneth Taylor kon na afloop niet bevatten wat er was gebeurd in de Johan Cruijff Arena. 'Echt ongelooflijk. Na tien minuten staan we al op voorsprong, maar nog voor rust wordt het 1-3 en direct na de pauze ook 1-4. Toen was het gedaan', zei de middenvelder tegen UEFA.com.

'We hebben een team dat graag het spel wil maken en aanvallend wil spelen. Maar Napoli zette ons goed onder druk. We kwamen er nog wel een paar keer goed doorheen, maar zij bleken als team gewoon veel sterker dan wij', verklaarde Taylor. Ajax speelt volgende week woensdag in Napels het groepsduel in de Champions League.

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.