'Bekerwonderdoener' van Bayern ook tegen Schreuder belangrijk

Bayern München staat in de kwartfinale van het toernooi om de DFB-Pokal. De koploper van de Bundesliga was in eigen stadion te sterk voor het 1899 Hoffenheim van trainer Alfred Schreuder. Opnieuw maakte Bayern in een bekerwedstrijd gebruik van een 'joker'.

Bayern München
4 - 3
1899 Hoffenheim

Bayern had nog een appeltje te schillen met Hoffenheim, want eerder dit seizoen won die ploeg in de Bundesliga met 1-2. Het was een van de vele wedstrijden waardoor de druk op toenmalig trainer Niko Kovac toenam. Inmiddels staat Hans-Dieter Flick voor de groep en met hem heeft Bayern de koppositie heroverd. Om de Champions League en het Duitse bekertoernooi doet de club ook nog steeds mee.

Onder Flick won Bayern de laatste zeven wedstrijden op rij en daar kwam tegen Hoffenheim een achtste bij. De bezoekers kwamen wel op voorsprong in de Allianz Arena. Jérôme Boateng veranderde al na acht minuten een schot van Ihlas Bebou van richting, waardoor de bal in het doel belandde. Hoffenheim deed vijf minuten later echter hetzelfde. Verdediger Benjamin Hübner schoof een voorzet van Alphonso Davies achter zijn eigen doelman.

Zo stond het al vroeg weer gelijk en zocht Bayern de aanval om voor het eerst op voorsprong te komen. Dat lukte na twintig minuten. David Alaba zag Thomas Müller een loopactie inzetten en gaf de bal panklaar voor. Met een bekeken tikje zorgde Müller er vervolgens voor dat doelman Philipp Pentke geen kans maakte.

Voor Bayern betekende dat bijna al een bevrijdende treffer en dat heeft alles te maken met deze statistiek: in de 22 bekerduels waarin Müller in zijn carrière scoorde, stapte Bayern als winnaar van het veld. Nummer 23 zou volgen, want na 36 minuten werd het al 3-1. Opnieuw zette Müller een goede loopactie in en bij een kopduel met doelman Pentke vloog de bal de lucht in. Robert Lewandowski was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te koppen.

Zo zat Bayern op rozen en na kansen voor Lewandowski en Müller maakte de Poolse spits later zijn tweede goal van de avond. Uit een corner van Joshua Kimmich kopte de goaltjesdief raak. Joshua Zirkzee verving Lewandowski daarna en zag Hoffenheim het daarna toch nog spannend maken. Munas Dabbur, eerder dit seizoen nog concurrent van Luuk de Jong bij Sevilla, zorgde voor 4-2 na een fout in de verdediging van Bayern. De spits uit Israël maakte in de extra tijd ook nog de 4-3 nadat Benjamin Pavard een voorzet ongelukkig tegen de paal van zijn eigen doel had gewerkt. Ondanks twee spannende slotminuten werd er daarna niet meer gescoord.

De kwartfinales worden op 3 en 4 maart gespeeld. Komende zondag wordt er geloot. De kwartfinalisten op een rij: Fortuna Düsseldorf, Eintracht Frankfurt, Schalke 04, Werder Bremen, Union Berlin, Bayer Leverkusen, Saarbrücken en Bayern München.