Bekerwinnaar Feyenoord gaat met PSV strijden om Johan Cruijff Schaal

Reacties

Met de eindzege van Feyenoord in het toernooi om de KNVB-beker is het affiche voor de jaarlijkse strijd om de Johan Cruijff Schaal vastgesteld. De Rotterdammers nemen het dankzij de bekerwinst voorafgaand aan het komende seizoen in Eindhoven op tegen kampioen PSV.

Bekerwinnaar Feyenoord gaat met PSV strijden om Johan Cruijff Schaal

Met het behalen van de landstitel werd vorige week al duidelijk dat PSV de traditionele opening van het nieuwe voetbalseizoen in het eigen Philips Stadion mag afwerken. Voorheen werd de strijd om de eerste prijs van het seizoen steevast in Amsterdam uitgevochten, maar sinds vorig jaar mag de landskampioen het duel organiseren. Aan het begin van dit seizoen won kampioen Feyenoord in eigen huis na strafschoppen van bekerwinnaar Vitesse.

De Rotterdammers krijgen nu dus de kans om de Super Cup van Nederland voor de tweede keer op rij te winnen, dit keer als bekerwinnaar. Feyenoord en PSV speelden dit seizoen drie keer tegen elkaar. De Brabanders wonnen beide Eredivisie-ontmoetingen (1-0 in Eindhoven, 1-3 in Rotterdam), maar in de kwartfinale van het bekertoernooi waren de Rotterdammers in de eigen Kuip met 2-0 te sterk. De wedstrijd in Eindhoven wordt gespeeld op zaterdag 4 augustus en begint om 18.00 uur. PSV won de Johan Cruijff Schaal al elf keer, Feyenoord pas drie keer.

Europa League
Overigens is nog niet duidelijk op welk moment Feyenoord mag instromen in de Europa League. Het zou namelijk zomaar kunnen dat de bekerwinnaar zich direct plaatst voor de groepsfase van het tweede clubtoernooi van Europa, dat start in september. Het kan echter ook zo zijn dat de Rotterdammers in de laatste voorronde moeten instromen, die in augustus al begint. Een groot verschil, want wanneer er een voorronde gespeeld moet worden, moet de bekerwinnaar een maand eerder starten met de voorbereiding.

Toch krijgt Feyenoord pas over een maand duidelijkheid over het moment van instromen. Dat is namelijk afhankelijk van wie de Europa League wint. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst moet hopen op een eindoverwinning van Arsenal of Olympique Marseille. Die clubs halen via de eigen competitie waarschijnlijk geen plek in de Champions League, maar kunnen dat via de Europa League alsnog afdwingen. In dat geval schuift het directe Europa League-ticket van Arsenal of Marseille door naar Nederland en dat ticket is dan voor de bekerwinnaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.