Bekerloting: Ajax stuit op Vitesse, PSV tegen NAC Breda

Reacties

Bekerhouder Ajax is in de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker gekoppeld aan Vitesse, in een herhaling van de finale van vorig seizoen. PSV kruist de degens met NAC Breda, dat al FC Utrecht en PEC Zwolle elimineerde. Zowel de Amsterdammers als de Eindhovenaren spelen thuis.

Bekerloting: Ajax stuit op Vitesse, PSV tegen NAC Breda
© Pro Shots

Verder gaat AZ op bezoek bij RKC Waalwijk en fungeert NEC als gastheer van Go Ahead Eagles.

Al bij de vorige loting, die voor de achtste finale, stond vast dat de winnaars van Ajax - Excelsior Maassluis, RKC Waalwijk - ADO Den Haag, PSV - Telstar en FC Groningen - NEC het thuisvoordeel zouden genieten in de kwartfinale.

Er werd ook al deels doorgeloot voor de halve finale. RKC Waalwijk/AZ en NEC/Go Ahead Eagles hebben het thuisvoordeel in die fase. Met andere woorden: Ajax en PSV ontlopen elkaar in een eventuele halve finale.

De wedstrijden in de kwartfinale worden gespeeld tussen 8 en 10 februari, het exacte schema wordt in een later stadium vastgesteld. De eindstrijd is op 17 april in De Kuip. Afgelopen seizoen triomfeerde Ajax in het KNVB-bekertoernooi na een zege op Vitesse, het jaar daarvoor werd de finale tussen Feyenoord en FC Utrecht niet gespeeld vanwege de coronapandemie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hoe Ajax en PSV de achtste finale overleefden:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.