Bekerfinalist Willem II houdt succescoach Koster langer aan boord

Reacties

Adrie Koster blijft twee jaar langer trainer van Willem II. De 64-jarige Zeeuw had nog een contract tot het einde van dit seizoen bij de TOTO KNVB-bekerfinalist, maar zit nu tot medio 2021 op de bank in Tilburg.

Bekerfinalist Willem II houdt succescoach Koster langer aan boord

Koster trad aan het begin van deze jaargang in dienst bij de club waarvoor hij tussen 1986 en 1991 (eerst als assistent, later even als hoofdtrainer) ook al werkzaam was. Hij nam het stokje over na een roerig seizoen. De resultaten waren onder Erwin van de Looi belabberd, na diens ontslag ging het onder interim-trainer Reinier Robbemond wat beter, maar hij kreeg geen vaste aanstelling.

Willem II en technisch directeur Joris Mathijsen spraken de ambitie uit om te verfrissen en gingen vervolgens voor Koster, een verrassende keuze. De ervaren trainer stond in 2014 voor het laatst op eigen benen, bij Club Africain uit Tunesië, en werkte daarna als assistent-trainer bij VfB Stuttgart (met Huub Stevens) en Saoedi-Arabië (met Bert van Marwijk). Het feit dat Koster een voorstander is van aanvallend voetbal in een 4-3-3-systeem was uiteindelijk doorslaggevend in de keuze voor hem.

Die keuze blijkt een succesvolle. Willem II kent weliswaar een wisselvallig seizoen, waarbij vooral in thuisduels lange tijd bijzonder weinig punten werden gehaald, maar desondanks staat de club er inmiddels prima voor. Willem II staat na de verrassende 2-3 zege bij Feyenoord van afgelopen weekend negende, met uitzicht op de play-offs om Europees voetbal. Het allergrootste succes volgde echter in het toernooi om de TOTO KNVB-beker: door AZ in de halve finale te kloppen staat Willem II op 5 mei in de finale tegen Ajax.

Die prestaties zijn voor Willem II en Koster - die in 1992 als trainer van Roda JC overigens ook al de bekerfinale haalde - genoeg redenen om langer met elkaar door te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.