Bekerechec in Breda maakt rampseizoen PSV compleet

Reacties

NAC Breda heeft PSV donderdag pijnlijk te kijk gezet in de strijd om de KNVB-beker, die daardoor niet meer beschikbaar is voor de Eindhovenaren om het seizoen te redden.

Bekerechec in Breda maakt rampseizoen PSV compleet
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
2 - 0
PSV
PSV

De wisseling van de wacht in december heeft PSV (nog) niet de gehoopte en gewenste bevrijding opgeleverd. Ook onder Ernest Faber als opvolger van Mark van Bommel houdt het niet over met de Eindhovenaren, die met name op vreemde bodem moeizaam presteren. Sinds de zege in de Europa League op Rosenborg BK leverden de negen uitbeurten slechts één zege op. Met hangen en wurgen werden de amateurs van GVVV op eigen veld verslagen.

Het was de vuurdoop van Faber als trainer van PSV, dat dankzij die ontsnapping in Veenendaal in de race bleef voor een hoofdprijs in de vorm van de KNVB-beker. In de jacht op een volgende aanwinst voor de Eindhovense prijzenkast en daarmee redding van het seizoen diende te worden afgerekend met NAC Breda.

De nummer vijf uit de Keuken Kampioen Divisie, waar het op het trainersfront ook nog onrustig is, hield in de eerste 45 minuten gelijke tred met PSV. Beide ploegen hadden wel kansen de ban te breken, maar de pogingen bleven vruchteloos.

Faber achtte het raadzaam om voor de tweede helft met Sam Lammers een nieuwe nummer 9 te brengen. Voor de spits was het zijn rentree na eind juli in de strijd om de Johan Cruijff Schaal te zijn uitgevallen met een zware knieblessure. De 22-jarige Lammers bleek allerminst het antwoord op de Eindhovense zorgen.

PSV kreeg in de 54ste minuut een eerste zeer gevoelige tik die onderstreepte dat de Eindhovenaren op meer fronten problemen hebben. Arno Verschueren zette Othman Boussaid vrij voor doelman Lars Unnerstall. In tweede instantie schoot de Bredase aanvaller raak, waarmee de defensieve kwetsbaarheid van PSV pijnlijk werd blootgelegd.

Het bleef voor de gasten niet bij die tegentreffer. Een half uur voor tijd pakten er voor PSV nog meer donkere wolken samen boven het Rat Verlegh Stadion. Timo Baumgartl liet zich verrassen door doorgebroken Boussaid en herstelde zijn fout door de NAC-aanvaller vast te pakken. Voor arbiter Serdar Gözübüyük was de overtreding aanleiding genoeg voor een rode kaart.

Met een man minder zakte PSV verder weg in het moeras. Ivan Ilic deelde en kwartier voor tijd de genadeklap uit aan de Eindhovense gasten, die met de nederlaag in Breda de laatste hoop op een prijs vergooiden. NAC krijgt in de kwartfinale te maken met AZ.

'We moeten nu laten zien dat we ook nog een eer hebben'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.