Beker Quiz: de finales die AZ en Feyenoord deze eeuw speelden

Reacties

AZ en Feyenoord spelen zondag de KNVB-bekerfinale. Alwéér. De Alkmaarders verloren de eindstrijd in De Kuip vorig jaar nog van Vitesse (0-2), een jaar eerder hadden de Rotterdammers méér succes tegen FC Utrecht (2-1). Een quiz over de bekerfinales die de twee clubs eerder deze eeuw speelden.

Beker Quiz: de finales die AZ en Feyenoord deze eeuw speelden

En dat deden ze, zoals al blijkt uit de afgelopen twee jaren, met wisselend succes. Feyenoord mag nu dan opgaan voor zijn de bekerzege in twee jaar tijd en de derde sinds 2008 (2-0 tegen Roda JC), de club liep deze eeuw ook tegen twee pijnlijke nederlagen aan in de strijd om de KNVB-beker. In 2003 was Utrecht mede dankzij een doelpunt van Dirk Kuijt, die later die zomer zou overstappen naar de Rotterdammers, met 4-1 te sterk. In 2010 resulteerde een dubbele confrontatie tegen aartsrivaal Ajax in een enorme afstraffing: 2-0 en 1-4.

AZ weet ook maar al te goed wat het is om na een bekerfinale met lege handen te staan. En niet alleen dankzij de twee goals die Ricky van Wolfswinkel vorig jaar maakte in De Kuip (2-0) en Vitesse zo de eerste hoofdprijs in het 125-jarige bestaan schonk. Elf jaar geleden ging het voor de Alkmaarders ook al mis, op dramatische wijze na penalty's tegen Ajax. In 2013 was er - voor het eerst sinds 1982 - wel succes, tegen PSV: 2-1.

Wie er in die finales namens AZ en Feyenoord meededen, is het onderwerp van deze quiz. Omdat jullie de opstellingen van de finales van 2016 en 2017 vast nog kunnen dromen, hebben we die voor het gemak even weggelaten. Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.