'Bejubelde Rüdiger aast op Alaba-route'

Reacties

Antonio Rüdiger is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste seizoen bij Chelsea. Volgens bronnen in Spanje heeft de dertigjarige verdediger zijn zaakwaarnemers de opdracht gegeven om andere clubs te informeren dat hij na dit seizoen beschikbaar is.

'Bejubelde Rüdiger aast op Alaba-route'
© Pro Shots

Rüdiger beschikt bij Chelsea over een aflopend contract. Hij kwam in 2017 over van AS Roma en speelde al 156 duels voor The Blues. Het hoogtepunt was het winnen van de Champions League vorig seizoen, onder trainer Thomas Tuchel was hij in de belangrijkste wedstrijden vrijwel altijd basisspeler. Rüdiger is ook ijzersterk aan het nieuwe seizoen begonnen. Oud-topverdediger Rio Ferdinand bestempelde de Duitser deze week nog als de momenteel beste centrumverdediger in de Premier League.

Op Stamford Bridge zou Rüdiger een nieuw contract met een jaarsalaris van 6,5 miljoen euro aangeboden hebben gekregen, terwijl hij tien miljoen per seizoen verlangt. Marca meldt dat de zaakwaarnemers van de 47-voudig international achter de schermen druk bezig zijn om een toptransfer komende zomer mogelijk te maken. De voorkeur van de speler gaat uit naar een overstap naar Real Madrid, waar ook behoefte is aan een nieuwe centrumverdediger.

In de aanloop naar dit seizoen maakte David Alaba al transfervrij de overstap naar Real Madrid, nadat hij weigerde zijn contract bij Bayern München te verlengen. Vanwege de financiële impact van de coronacrisis azen de beleidsbepalers van de Spaanse topclub op dat soort buitenkansjes en Rüdiger beseft dat. Ook Bayern zou interesse hebben in de mandekker die in de Bundesliga eerder voor VfB Stuttgart speelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.