Beijing Guoan maakt van Bakambu duurste Afrikaan ooit

Reacties

Villarreal is zijn topscorer kwijt. Cédric Bakambu (26) vertrekt naar China, waar de spits uit de Democratische Republiek Congo gaat voetballen voor Beijing Guoan. Bakambu is na zijn transfer de duurste Afrikaanse speler aller tijden.

Beijing Guoan maakt van Bakambu duurste Afrikaan ooit

Bakambu werd tweeënhalf seizoen geleden door Villarreal overgenomen van Bursaspor. De transfer bleek een schot in de roos. In La Liga kwam de spits in zijn eerste twee seizoenen tot 23 doelpunten. Deze voetbaljaargang stond de teller al op negen treffers. Hiermee was hij topscorer van de Yellow Submarine.

De Afrikaanse aanvaller vertrekt nu voor een miljoenenbedrag naar China. In diverse media wordt gesproken over een transfersom van 44 miljoen euro, waar in China sinds kort extra belasting over betaald moet worden. In dat geval eindigt het kostenplaatje op een slordige 78 miljoen euro, waarmee Bakambu duurder is dan Naby Keïta. De middenvelder maakt komende zomer voor 75 miljoen de overstap van RB Leipzig naar Liverpool.

Bakambu volgt met zijn transfer de route van Alexandre Pato, die van Villarreal een jaar geleden ook al vertrok naar de Chinese Super League. Bakambu komt samen te spelen met Jonathan Soriano, voormalig Ajax-beul bij Red Bull Salzburg, en Roger Schmidt (ex-coach van Salzburg en Bayer Leverkusen) is trainer van Beijing Guoan.

Ünal
Het vertrek van Bakambu biedt mogelijk kansen voor Enes Ünal. De ex-speler van FC Twente kwam deze zomer voor veertien miljoen euro over van Manchester City, maar kon moeilijk aarden bij de halve finalist van de Champions League in 2005/06. De Turk werd verhuurd aan Levante, maar in december keerde hij terug bij Villarreal. De Spanjaarden trokken onlangs nog wel aanvaller Roger Martinez aan en hebben ook Carlos Bacca nog rondlopen.

De kans is niet groot dat meer smaakmakers van de Europese velden deze winter naar China verkassen. In dit artikel leggen we uit waarom.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.