Behich op weg naar de uitgang na mislukt PSV-avontuur

Reacties

De kans is groot dat Aziz Behich na één seizoen alweer vertrekt bij PSV. De linksback heeft een teleurstellend debuutjaar achter de rug en kan terugkeren naar de Turkse competitie.

Behich op weg naar de uitgang na mislukt PSV-avontuur

PSV nam de 28-jarige Behich medio 2018 op voorspraak van Mark van Bommel over van Bursaspor. De linksback werkte al met de trainer samen bij de nationale ploeg van Australië en moest in Eindhoven met Angeliño uitvechten wie de eerste keuze zou worden aan de linkerkant van de defensie. Angeliño won die strijd met vlag en wimpel.

Behich kwam bij PSV niet verder dan vier Eredivisie-wedstrijden en twee bekerduels. Dat is hem niet in de koude kleren gaan zitten, vertelt zijn zaakwaarnemer Mikkel Beck in de Australische media. 'Mark van Bommel wilde Aziz per se naar PSV halen. We hadden op dat moment andere opties, maar Aziz koos voor PSV omdat hij in een ander land dan Turkije wilde spelen en graag wilde werken met een trainer die hij kende.'

'We gingen er vanuit dat hij veel aan spelen toe zou komen. PSV speelde bovendien Champions League en dat was ook nieuw voor Aziz. Al die dingen gaven de doorslag voor de keuze voor PSV, terwijl er ook een aantal andere grote clubs interesse had. Aziz stond op dat moment helemaal achter zijn keuze, maar als hij had geweten dat Van Bommel niet van plan was om hem te gebruiken dan had hij natuurlijk niet voor PSV gekozen. Hij wil voetballen en niet op de bank zitten', geeft Beck toe.

Inmiddels zou PSV bereid zijn om alweer afscheid te nemen van Behich. De vleugelverdediger lijkt op de weg naar de Süper Lig en werd al in verband gebracht met Besiktas en Fenerbahçe. Het contract van de Australische international loopt in het Philips Stadion door tot de zomer van 2022.

'Grote winst voor PSV is al het talent dat een kans heeft gekregen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.