Begeerde Van den Belt scoort, Bakayoko geeft assist in mogelijk afscheidsduel

PEC Zwolle heeft maandag verder afstand genomen van Heracles Almelo. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie won van Roda JC Kerkrade, mede dankzij een doelpunt van de begeerde Thomas van den Belt. Johan Bakayoko gaf tussen de transferperikelen door een assist bij Jong PSV, dat een zeer late zege boekte tegen Willem II.

Roda JC Kerkrade
1 - 2
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Van den Belt stond maandag gewoon aan de aftrap bij PEC. Vorige week werd bekend dat Feyenoord de middenvelder graag wil overnemen, maar een transfer lijkt ver weg, zo onderschreef trainer Dick Schreuder voor de wedstrijd. Ondertussen won PEC al acht wedstrijden op rij en in Zuid-Limburg kwam daar nummer negen bij.

Roda, voor de tweede keer onder leiding van Edwin de Graaf, bood PEC weinig tegenstand. Na een half uur gaf Daijiro Chirino de bal voor vanaf de rechterkant en was het Lennart Thy die ongehinderd raak schoot. Even later deed Van den Belt hetzelfde, na opnieuw een pass van Chirino. De middenvelder kon zelfs nog aannemen.

Lang leek er daarna niets aan de hand voor PEC, maar na rust bracht Roda de spanning toch weer terug. Topscorer Dylan Vente was deze keer de aangever. Hij vond Lennard Hartjes, die de 1-2 binnenschoof. Een slotoffensief van de Limburgers volgde, waarbij Boyd Reith de paal raakte en keeper Jasper Schendelaar tot twee keer toe redding bracht. Zo nam PEC de drie punten met het zweet op het voorhoofd mee terug naar Zwolle.

Jong PSV
Jong PSV
3 - 2
Willem II
Willem II

Ook bij Jong PSV stond een begeerde speler op het veld. Maandag kwam namelijk naar buiten dat Paris Saint-Germain een bod voorbereidt op Bakayoko, die minuten maakte bij de Eindhovense beloften. De negentienjarige aanvaller kwam met zijn ploeg al vroeg op achterstand tegen Willem II. Keeper Kjell Peersman verkeek zich op een vrije trap van Mathias Verreth. Het schot, met een venijnige stuit, vloog zo in het doel.

De Tilburgse bezoekers kregen nog een goede kans via Leeroy Owusu en hoopten op een strafschop na een vermeende overtreding op Elton Kabangu, maar het was Jong PSV dat scoorde. Bakayoko gaf een slimme pass en Mohamed Nassoh rondde vervolgens af. Daar bleef het niet bij. Een hectische slotfase volgde op De Herdgang. Jason van Duiven, die de geblesseerd uitgevallen Fodé Fofana in de eerste helft had vervangen, maakte zijn zesde competitiegoal van het seizoen. Aan de treffer ging een fout van keeper Kostas Lamprou vooraf. Die leek Willem II niet fataal te worden nadat Jeremy Bokila de 2-2 had gemaakt, maar diep in de extra tijd ging het alsnog mis voor de Tilburgers. Isaac Babadi bepaalde de eindstand op 3-2.

Jong FC Utrecht
1 - 1
De Graafschap

Hidde Jurjus zal zichzelf voor zijn kop hebben geslagen toen De Graafschap op achterstand kwam tegen Jong FC Utrecht. De keeper van de Superboeren schatte een schot van Aurelio Oehlers namelijk helemaal verkeerd in en greep zo mis, terwijl de poging van de rechtsbuiten van Jong Utrecht bijna door het midden ging. Pas na rust volgde het Doetinchemse antwoord. Verdediger Rio Hillen werkte de bal binnen na een scrimmage voor het Utrechtse doel.