Befaamde inworpcoach bij Gent, iconisch juichgebaar roept weer emoties op

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Befaamde inworpcoach bij Gent, iconisch juichgebaar roept weer emoties op

• In de voorbereiding moet de basis worden gelegd voor een succesvol seizoen. Kortom, clubs is er veel aan gelegen op alle facetten klaar te zijn voor weer de start van het nieuwe voetbaljaar. AA Gent liet een heuse inworpcoach naar het trainingskamp in Wageningen komen. Het is niet de eerste de beste, want deze Thomas Grønnemark werkt ook bij onder meer Liverpool. De Deense specialist was afgelopen seizoen ook al een paar dagen bij De Buffalo's.

• Misschien dat we als Nederlanders er niet al te graag meer aan herinnerd willen worden, maar Bebeto hielp op de dag af een kwart eeuw geleden met een treffer de WK-droom van Oranje om zeep. De Braziliaan heeft speciale herinneringen aan deze dag vanwege zijn iconische juichen, het wiegen ter ere van zijn net geboren zoon Mattheus. 'Ik ging het doelpunt vieren en Romario en Mazinho volgden snel. Het was iets van God, iets uit het hart. Iets dat geschiedenis werd', aldus de weer emotionele Bebeto op de FIFA-website.

Daniel Sturridge is naarstig op zoek. Niet naar een club maar naar zijn hond. Die is namelijk gestolen uit zijn huis in Los Angeles. De 29-jarige aanvaller, die na zijn afscheid van Liverpool nog zonder club zit, doet via Instagram een dwingende oproep. 'Ik betaal elk bedrag, ik ben echt serieus. Ik wil mijn hond terug.' Getuige alle foto's die hij vervolgens deelt van zijn hond Lucci kunnen we opmaken dat hij geen grap maakt.

• Na de finale van de Champions League had Kinsey Wolanski haar zinnen gezet ook tijdens de eindstrijd om de Copa América het veld te bestormen. Een herhaling van de stunt in Madrid zat er niet in. De stewards in Maracanã staken een stokje voor de plannen van het model, die in de gevangenis belandde.

'Virgil van Dijk heeft het natuurlijk al waargemaakt bij FC Groningen, Celtic, Southampton én Liverpool. Maar voetballend is Philippe misschien wel beter. Alleen verdedigend moet hij nog verbeteren. Eén tegen één en met ruimte in zijn rug moet hij nog groeien.'
Philippe Sandler is hard op weg naar Anderlecht, dat de verdediger voor een seizoen gaat huren van Manchester City. John van 't Schip, die bij PEC Zwolle nog met de 22-jarige Sandler samenwerkte, zorgt ervoor dat de Nederlander met behoorlijk wat druk op zijn schouders binnenkomt in Brussel. (Het Nieuwsblad)

• Barcelona presenteerde maandag het uitshirt voor het nieuwe seizoen. Frenkie de Jong is een fan. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Het dochtertje van Barcelona-aanwinst Neto is nog niet echt onder de indruk van papa's nieuwe werkgever, maar de doelman doet er alles aan om de clubliefde naar binnen te krijgen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Toen ik bij Barcelona speelde kwam al snel het besef. Als Lionel Messi in mijn team zit, waarom zou ik dan wat anders proberen dan de bal bij hem brengen? Ik weet dat hij iedere wedstrijd kan beslissen en dus moet hij de bal krijgen. Bij Neymar is het precies hetzelfde. Ik ben het niet eens met de kritiek die hij krijgt voor wat hij buiten het veld allemaal doet. Op het veld laat hij het namelijk altijd zien.'
Dani Alves neemt het in gesprek met Spor TV op voor Neymar, die in de ogen van de beste speler op het Copa América-toernooi bij de allergrootsten van de wereld hoort. 

'Je moet kijken naar het heden, niet naar het verleden. Als een speler beschikbaar is en je denkt hem nodig te hebben, dan moet je niet denken aan wat er een paar jaar geleden is gebeurd.'
• Neymar wordt in de wandelgangen in verband gebracht met een terugkeer naar Barcelona, maar de manier waarop de aanvaller twee jaar geleden naar Paris Saint-Germain vertrok, zit enkele bestuursleden van Barça behoorlijk dwars. Carles Puyol adviseert de bestuurders om er zand overheen te strooien.

• Vandaag dertien jaar geleden werd Italië in Duitsland wereldkampioen. De finale van het toernooi in 2006 zal echter vooral herinnerd worden vanwege het afscheid van een verliezend finalist. Zinedine Zidane kreeg een directe rode kaart na een kopstoot op de borst van Marco Materazzi. Voor de Fransman betekende het zijn laatste actie als profvoetballer, en een merkwaardig einde van een geweldige carrière. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.