'Beetje boze' Elia doet belofte na teleurstellend begin FC Utrecht

Eljero Elia kijkt niet bepaald tevreden terug op het eerste competitieduel bij FC Utrecht. De Domstedelingen kwamen in het duel waarin de aanvaller zijn rentree in de Eredivisie vierde niet voorbij VVV-Venlo.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Voor het eerst sinds hij in 2017 met Feyenoord kampioen werd, kreeg Elia weer Eredivisie-speelminuten. Pas in de 81ste minuut viel hij in. Toen stond het al 1-1 en ook Elia kon aan die stand niets meer veranderen. In de slotfase kreeg hij nog wel een gele kaart vanwege aanmerkingen op de leiding.

De ervaren Elia zag hoe zijn ploeggenoten het voor rust lastig hadden. 'De eerste helft begonnen ze heel zenuwachtig aan de game', zo vertelt hij aan FOX Sports. 'Onnodig vond ik; gewoon lekker voetbal spelen, dat kunnen ze ook goed. In de tweede helft waren we de bovenliggende partij, maar hadden we door moeten drukken.'

Dat Elia pas tien minuten voor tijd mocht invallen, was geen reden voor boosheid. 'De trainer heeft heel veel vertrouwen in mij en ik heb heel veel vertrouwen in de trainer en de staf; ze weten wat ze doen.'

De gele kaart was wel frustrerend, zo bekende Elia. 'De keeper ging de bal helemaal verplaatsen', zo doelde hij op het tijdrekken. 'Ik zei alleen maar tegen de scheids: "Tijd, hè." Maar hij maakte er een showtje van.'

Zorgen over zijn vorm en de beloofde aanval van FC Utrecht op de top heeft Elia niet. 'Dat komt wel. Jullie krijgen de oude Elia snel te zien. Ik ben nu ook een beetje boos op de hele situatie. Het is zonde, tegen VVV uit twee punten laten liggen terwijl je weet dat je veel beter bent.' En de grote ambities van FC Utrecht? 'Het seizoen is nog lang', zo besloot Elia.

Van den Brom
Trainer John van den Brom onderschreef de woorden van Elia. Ook hij vond de verliespunten zonde. 'De eerste helft was het alsof we allemaal, zoals St. Jago, ons basisdebuut maakten. Na rust hebben we heel goed gespeeld. We hadden moeten winnen.'

VVV-Venlo-trainer Hans de Koning was op zijn beurt tevreden. 'Een punt was het maximale. Als je ziet wat voor wissels erbij komen bij FC Utrecht als ze de duimschroeven aandraaien, dan is een gelijkspel voor ons wel een compliment waard. Hopelijk kunnen we deze goed start doorzetten.'