Beelden: zo beoordeelt de VAR de vreemde actie van Álvarez tegen AZ

Reacties

De merkwaardige actie van Edson Álvarez, die zaterdag met zijn hoofd in het gezicht van AZ-tegenstander Sam Beukema duwde, blijkt te zijn beoordeeld door de VAR. Dat bewijzen de beelden die de KNVB woensdag deelt. VAR Ingmar Oostrom zag echter geen reden om in te grijpen.

Beelden: zo beoordeelt de VAR de vreemde actie van Álvarez tegen AZ
© ESPN
Ajax
Ajax
0 - 0
AZ
AZ

Ajax-AZ stond zaterdagavond onder leiding van Danny Makkelie, die niet zag dat Álvarez het na een Ajax-corner aan de stok kreeg met Beukema. De Mexicaan zocht daarbij de fysieke confrontatie; iets wat door een camera van ESPN ook werd vastgelegd. Het spel ging echter gewoon door. Álvarez leek te ontsnappen aan een rode kaart.

Het is echter niet zo dat de arbitrage het moment gemist heeft. Het blijkt dat Oostrom en zijn team de beelden hebben bekeken, maar dat zij vonden dat ingrijpen niet nodig was. 'Ze stonden met de hoofden bij elkaar. Klein bewegingkje, draaiend', zei Oostrom tijdens de wedstrijd tegen Makkelie. 'Maar niks waar je wat mee moet. Ik denk dat dat zich prima oplost zo.'

In de studio van ESPN werd de vreemde actie van Álvarez na de wedstrijd al besproken. 'Het is bloedirritant', zei analist Marciano Vink toen. 'Maar goed, er is een regel ingesteld dat het om de intensiteit gaat. Antony had vorig seizoen ook een aantal momenten dat hij natrapte of heel irritant was.' Toch vond ook Vink het vreemd dat er niet ingegrepen is. 'Schiet mij maar lek. Ik weet het echt niet meer met die nieuwe regels', zei hij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.