Beelden Ligue 1: dubbelslag Traoré onvoldoende voor zege tegen El Ghazi

Olympique Lyon won zondag niet van Lille ondanks twee treffers van Bertrand Traoré. Paris Saint-Germain heeft in de Ligue 1 geen enkele last van concurrentie en is vooral in eigen huis heer en meester. Het sterrenensemble van Unai Emery speelde tot dusver dertien thuiswedstrijden in dit seizoen en won die allemaal. AS Monaco kwam vrijdagavond al in actie en liet weinig heel van Dijon.

Lille - Olympique Lyon 2-2
Olympique Lyon leek een gemakkelijke middag tegemoet te gaan tegen Lille. Bertrand Traoré was twee keer trefzeker, maar dit was niet voldoende voor de zege. Memphis Depay speelde negentig minuten en Anwar El Ghazi moest het veld ruimen met een blessure. Kenny Tete zat niet bij de wedstrijdselectie.

Paris Saint-Germain - Strasbourg 5-2
Drie dagen na de pijnlijke Champions League-nederlaag bij Real Madrid wist Paris Saint-Germain tegen Strasbourg een volgende stap richting de landstitel te zetten. Strasbourg had de thuiswedstrijd tegen PSG nog met 2-1 gewonnen en kwam zaterdagavond in Parijs weer op voorsprong, via Jean-Eudes Aholou. PSG stelde echter snel orde op zaken en stond al binnen een halfuur met 3-1 voor; Julian Draxler, Neymar en Ángel Di María waren de doelpuntenmakers. In de tweede helft bracht Stéphane Bahoken de spanning in de wedstrijd weer enigszins terug, maar PSG gaf zijn voorsprong niet uit handen en Edinson Cavani scoorde nog tweemaal.

AS Monaco - Dijon 4-0
AS Monaco won vorige week met 0-4 van Angers en maakte er vrijdag ook vier in de thuiswedstrijd tegen Dijon. De ruime overwinning kwam pas laat tot stand: bij rust stond Monaco nog maar met 1-0 voor, dankzij een treffer van Balde Keita. Twintig minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd benutte Fabinho een strafschop (2-0) en in de absolute slotfase van het duel prikte Monaco er nog twee doelpunten bij. Rony Lopes maakte de derde van de avond, Kamil Glik verzorgde in de extra speeltijd het slotakkoord.