Beelden brengen Steijn niet op andere gedachten over 'laffe' arbitrage

De beelden lijken zijn ongelijk te bewijzen, maar Maurice Steijn was na de bekernederlaag van VVV-Venlo bij PSV (4-1) nog altijd woedend op de arbitrage. 'Ik vind het laf', mopperde de coach.

VVV kwam in Eindhoven op een 0-1 voorsprong, maar gaf die kort voor rust nog uit handen. Ralf Seuntjens raakte bij een verkeerde aanname de bal met zijn hand en veroorzaakte daarmee een vrije trap, die uiteindelijk de 1-1 van Luuk de Jong tot gevolg had. Steijn was echter van mening dat Seuntjens helemaal geen hands had gemaakt, maar de bal op zijn borst had aangenomen.

De oefenmeester ging flink tekeer tegen de vierde official én tegen scheidsrechter Jochem Kamphuis, waarna hij werd weggestuurd en de tweede helft vanaf de tribune moest volgen. De beelden lijken te vertellen dat Steijn ongelijk had, maar de coach weigert om zijn woorden in te slikken.

'Ik heb net twee beelden gezien waarop het hands lijkt, ik heb een aantal andere beelden gezien waar het geen hands is', zei Steijn voor de camera van FOX Sports. 'Wat ik opvallend vind aan de situatie is dat de scheidsrechter zelf beslist: de vierde official grijpt niet in, de grensrechter grijpt niet in... Maar de scheidsrechter staat er volgens mij het slechtste voor.'

In de rust en na afloop heeft Steijn zijn excuses aangeboden bij de arbitrage voor zijn tirade, maar hij neemt zijn woorden niet terug: 'Ik vind het laf', bromde de trainer. 'Het lijkt dan toch alsof ze door zo'n vol stadion onder de indruk zijn. Het gebeurt bij de vierde official recht voor zijn gezicht en dan moet hij gewoon zeggen dat het geen hands is.'

'Ze hebben de mond vol van videobeelden, maar volgens mij moet je in eerste instantie gewoon fatsoenlijk fluiten', vervolgde Steijn zijn klaagzang. 'Volgens mij kan de scheidsrechter het niet goed zien, want hij kijkt naar de rug van Seuntjens. Vanuit mijn oogpunt was het geen hands.'

Seuntjens
Seuntjens kon kort na het laatste fluitsignaal zelf niet aangeven of hij nu wel of niet hands had gemaakt. Net als Steijn was de aanvaller vooral verbaasd over hoe de situatie was opgelost: 'De grens vlagt niet, de vierde man zegt niets en de scheidsrechter staat dertig meter achter mij in mijn rug. En hij zegt "ik vind dat het hands is". Volgens mij moet je wéten dat het hands is, in plaats van vinden. Voor mij is het volkomen nieuw dat je iets mag vinden als scheidsrechter.'