Bedrijvig Roma legt miljoenen neer voor Defrel

Reacties

AS Roma heeft zich versterkt met Gregoire Defrel. De 26-jarige spits wordt in Rome herenigd met trainer Eusebio Di Francesco, met wie hij bij Sassuolo al samenwerkte. 

Bedrijvig Roma legt miljoenen neer voor Defrel

Met het aantrekken van Defrel vult Roma het gat in de selectie aan dat ontstond na het afscheid van clubicoon Francesco Totti. De veertigjarige maestro kondigde afgelopen week aan een andere rol binnen de club te gaan vervullen. Roma maakt direct vijf miljoen euro over aan Sassuolo, daar komt later nog een verplicht bedrag van nog eens vijftien miljoen bij en bonussen die kunnen oplopen tot 3 miljoen.

Defrel, die een contract tot 2022 heeft getekend, is bepaald niet de eerste zomeraanwinst voor de Romeinen. Sinds de nieuwe technisch directeur Monchi is gearriveerd is de club zeer bedrijvig op de transfermarkt. Eerder maakten Rick Karsdorp (Feyenoord), Cengiz Ünder (Istanbul Basaksehir), Héctor Moreno (PSV), Maxime Gonalons (Olympique Lyon), Juan Jesus (Internazionale) en Lorenzo Pellegrini (Sassuolo) voor miljoenenbedragen de overstap naar de Italiaanse hoofdstad.

Defrel werkte de afgelopen twee seizoenen succesvol samen met Di Francesco bij Sassuolo. In 62 duels voor de Serie A-club kwam hij tot negentien treffers. Na Pellegrini is Defrel de tweede speler die Di Francesco volgt in zijn overstap van Sassuolo naar de Giallorossi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.