Bedrijvig PEC Zwolle strikt voormalig Everton-spits en haalt Kroaat

Reacties

PEC Zwolle heeft aanvaller Apostolos Vellios (30) transfervrij aangetrokken. De achtvoudig Grieks international stond in het verleden onder contract bij onder andere Everton en Nottingham Forest. Ook de Kroatische middenvelder Tomislav Mrkonjic werd woensdag gepresenteerd. 

Bedrijvig PEC Zwolle strikt voormalig Everton-spits en haalt Kroaat

Vellios komt transfervrij over van PAS Lamia uit zijn geboorteland en tekent voor één seizoen bij PEC. De club heeft een optie bedongen op een tweede jaar. Mrkonjic werd transfervrij overgenomen van het Sloveense NK Radomlje. Hij tekent voor twee seizoenen met de optie voor nog een jaar. De aanvaller en middenvelder zijn na Lennart Thy, Bart van Hintum, Jordy Tutuarima en Younes Taha de vijfde en zesde aanwinst voor de Zwollenaren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Technisch directeur Marcel Boudesteyn is gelukkig met de ervaren spits. 'Normaliter zou een speler van dit kaliber niet haalbaar zijn voor ons, maar Apostolos heeft duidelijk gemaakt dat de financiën voor hem niet leidend zijn, maar enkel uitzicht op speeltijd. Die drive siert hem enorm', verklaart Boudesteyn op de clubsite van PEC Zwolle.

Vellios, die tussen januri 2011 en de zomer van 2014 onder contract stond bij Everton, heeft naar eigen zeggen 'heel bewust' voor PEC Zwolle gekozen. 'De club heeft een manier van spelen die goed past bij mijn opvatting van het spel. De Nederlandse competitie is natuurlijk wel helemaal nieuw voor me, maar op basis van wat ik heb gehoord en gezien verwacht ik er veel van', aldus de Griek, die in 24 duels voor Everton tot drie goals kwam.

'Het mooie aan Tomislav is dat hij een aanvallende middenvelder is, die ook voorin kan spelen', duidde Boudesteyn ook Mrkonjic. De middenvelder is multifunctioneel. 'Spelers die aanvallend zijn ingesteld en op meerdere posities kunnen spelen zijn schaars. Daarnaast is Tomislav op en top fit en heeft hij het afgelopen seizoen nagenoeg alles gespeeld.'

Spelersprofiel

A. Vellios


Geboortedatum:
8 januari 1992
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Thessaloniki
Nationaliteit
Griekenland
Lengte:
1,91 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
PEC Zwolle
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.