Bedrijvig AC Milan nadert deals met Real Madrid, Chelsea en Monaco

Reacties

AC Milan gaat de komende dagen drie nieuwe spelers begroeten. De Italiaanse topclub is deze zomer zeer bedrijvig op de transfermarkt.

Bedrijvig AC Milan nadert deals met Real Madrid, Chelsea en Monaco
© Pro Shots

De komst van Olivier Giroud is geen geheim meer, de 34-jarige Fransman werd donderdag door enthousiaste supporters onthaald op het vliegveld in Milaan. Als hij zijn medische keurig doorstaat, zal hij een tweejarig contract tekenen. De ervaren Chelsea-spits gaat de Premier League zo na negen jaar, waarvan zes bij Arsenal, verlaten. Hij is in Milaan de opvolger van Mario Mandzukic.

Verschillende media, waaronder Sky Italia, melden dat Milan spoedig nog twee aanwinsten zal presenteren. De eerste is Brahim Díaz, die afgelopen seizoen al op huurbasis voor de Rossoneri uitkwam. In zijn eerste Serie A-seizoen kwam de 21-jarige Spanjaard tot vier goals en drie assists in 27 optredens. Milan heeft met Real Madrid een akkoord bereikt over een nieuwe huurperiode van twee seizoenen, plus een optie tot koop.

Ook Fodé Ballo-Touré wordt in Milaan verwacht. Naar verluidt ontvangt AS Monaco ruim vier miljoen euro voor de 24-jarige linksback. Ballo-Touré is door Paris Saint-Germain opgeleid  en maakte na een periode bij Lille in 2019 de overstap naar Monaco. De offensieve vleugelverdediger met meer dan honderd Ligue 1-optredens achter zijn naam, wordt in San Siro de back-up voor Theo Hernández, voor wie de nodige interesse is.

Voor Milan is het zo een bedrijvig begin van de transferzomer. De club lichtte eerder immers ook al de optie tot koop op Fikayo Tomori en Sandro Tonali, terwijl met Mike Maignan de opvolger van Gianluigi Donnarumma werd gestrikt. Trainer Stefano Pioli heeft zijn selectie zo al vroeg behoorlijk op orde. Een welkome luxe voor het seizoen waarin Milan na acht jaar zijn rentree in de Champions League maakt.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.