Becker lijkt onhoudbaar voor ADO: 'Moeten we ook trots op zijn'

Reacties

Met een doelpunt en assist onderstreepte Sheraldo Becker donderdag tegen Excelsior zijn uitstekende vorm voor ADO Den Haag. Trainer Fons Groenendijk is blij met de buitenspeler, maar vreest ondertussen ook dat hij onhoudbaar is.

Becker lijkt onhoudbaar voor ADO: 'Moeten we ook trots op zijn'

ADO is al sinds de herfst met Becker in gesprek over zijn contract, maar vooralsnog tevergeefs. Het betekent dat de 24-jarige buitenspeler over een paar maanden transfervrij kan vertrekken. Hoewel de club pogingen blijft ondernemen om hem binnenboord te houden, erkent Groenendijk dat de slagingskans klein is.

'Sheraldo is altijd al een dreigende speler geweest, maar als hij nu ook nog flink rendement gaat leveren is het logisch dat er belangstelling komt. Dan wordt het voor ons lastig', zei de trainer na de 3-1 zege op de Rotterdammers. 'Ik wil hem graag houden, maar als er grotere clubs voor hem komen is dat ook iets om trots op te zijn. Dan hebben we hem als staf en club een betere speler gemaakt, dat is positief.'

Becker maakte dit seizoen zes doelpunten voor ADO, waarvan vijf na de winterstop. Van zijn zeven assists gaf hij er vijf in de tweede seizoenshelft. De aanvaller is bezig aan zijn derde seizoen in Den Haag en kwam eerder uit voor Ajax en PEC Zwolle.

Ebecilio
Tegen Excelsior zat voor de tweede wedstrijd op rij Kyle Ebecilio op de bank bij ADO. De 25-jarige middenvelder heeft een verleden als jeugdinternational en bij onder meer Feyenoord, Arsenal en FC Twente, maar speelde al tweeënhalf jaar geen wedstrijd meer als gevolg van het Guillan-Barré syndroom, een auto-immuunziekte. Bij ADO hoopt hij op een rentree in het profvoetbal.

'Hij is in oktober begonnen met trainen bij ons tweede elftal en na een tijdje is hij wedstrijden gaan spelen', aldus manager voetbalzaken Jeffrey van As. 'Er zit een stijgende lijn in bij Kyle, daarom geven we hem nu de kans om aan te haken bij het eerste elftal. Op dit moment is hij nog op amateurbasis actief bij ons, maar als hij de komende weken laat zien dat hij van waarde kan zijn voor ons eerste team zit er misschien meer in.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.