Becker en Union Berlin vernederen Schalke, Frimpong steelt de show in Mainz

Sheraldo Becker en Jeremie Frimpong kunnen terugkijken op een zeer geslaagde zaterdagmiddag in de Bundesliga. Frimpong droeg met twee goals bij aan de eerste competitiezege van Bayer Leverkusen en Becker blonk uit bij Union Berlin, dat een ongekende overwinning boekte op Schalke 04. De club uit Berlijn meldt zich aan kop in de Bundesliga.

Schalke 04
Schalke 04
1 - 6
Union Berlin

Becker verdiende vorige week met zijn optreden tegen RB Leipzig (2-1 zege en goal) een uitverkiezing in het Elftal van de Week van Kicker en liet zaterdag opnieuw zien in een sterke vorm te verkeren. Na ruim een half uur maakte Becker met een van richting veranderd schot de 1-2 voor Union Berlin in het uitduel met Schalke 04, met Thomas Ouwejan vanaf de aftrap. Eerder in de wedstrijd had ex-Heerenveen-speler Morten Thorsby met zijn hoofd de score geopend nadat een corner door Danilho Doekhi werd verlengd.

Schalke kwam via een benutte penalty van Marius Bulter tussendoor terug in de wedstrijd, maar na de eerste goal van Becker vond ook Janik Haberer het net voor de bezoekers: 1-3. Direct na rust maakte Becker zijn tweede van de middag met een schuiver langs keeper Alexander Schwolow. De Surinamer meldt zich daardoor aan kop van de topscorerslijst en is de eerste speler ooit voor Union Berlin die vier keer scoort in de eerste vier speelrondes van de Bundesliga. Becker baalde toen hij twintig minuten voor tijd naar de kant werd gehaald. Zijn vervanger, Sven Michel pikte in de slotfase nog twee treffers mee: 1-6.

FSV Mainz 05
0 - 3
Bayer Leverkusen

Leverkusen kende met drie nederlagen een dramatische start van het nieuwe Bundesliga-seizoen, maar tegen Mainz beleefde Die Werkself een heerlijke middag. In een tijdsbestek van tien minuten werd de thuisploeg al voor rust opgerold. Nadat Jonathan Burkardt met een eigen doelpunt de score opende, ontpopte Frimpong zich tot de grote man bij Leverkusen.

De rechtsback maakte de 0-2 op aangeven van Moussa Diaby, na diens fraaie solo. Vrijwel direct na de aftrap ging het weer mis bij Mainz na een uittrap van Leverkusen-keeper Lukás Hrádecký. Frimpong kon de bal simpel oppikken, sprintte op het doel van Robin Zentner af en omspeelde de goalie om de 0-3 te maken. Bij Mainz kwam na rust Delano Burgzorg binnen de lijnen, maar een comeback van de thuisploeg zat er geen moment in. Ook niet na tweede rode kaarten bij Leverkusen in de slotfase: Piero Hincapie en Mitchel Bakker gingen met twee keer geel van het veld.

De 0-3 van Frimpong

Hertha BSC
Hertha BSC
0 - 1
Borussia Dortmund

Borussia Dortmund ging vorige week in een sensationeel thuisduel met Werder Bremen onderuit en wilde zich herpakken op bezoek bij Hertha BSC, met Jean-Paul Boëtius in de basis. Via het eerste doelpunt van Anthony Modeste kwam Dortmund na een half uur spelen aan de leiding. Na een slimme, snelle ingooi kopte de spits, aangetrokken vanwege de lange afwezigheid van Sébastien Haller, raak op aangeven van Salih Ozcan.

Dortmund kreeg kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar zag aan de andere kant Stevan Jovetic van scoren gehouden worden door Gregor Kobel. Bij Hertha maakte Marco Richter zijn rentree onder luid applaus. Bij de middenvelder werd eerder deze zomer een kwaadaardige tumor ontdekt, maar hij is weer fit genoeg om te kunnen spelen. Richter was ook direct dicht bij een goal: hij ramde de bal tegen de paal.

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 0
VfL Wolfsburg

RB Leipzig kent geen overtuigende start van het nieuwe seizoen, maar kreeg in het thuisduel met VfL Wolfsburg al vroeg hulp. Na een handsbal van Maxence Lacroix ging de bal na vijf minuten op de stip. Christophe Nkunku schoot feilloos binnen. Wolfsburg, met Micky van de Ven in de basis, werd stevig teruggedrongen door Leipzig. Pas vlak voor tijd viel de 2-0. Nkunku maakte op aangeven van Timo Werner zijn tweede van de middag.

1899 Hoffenheim
1 - 0
FC Augsburg
FC Augsburg

1899 Hoffenheim handhaaft zich na vier speelrondes in de top van de Bundesliga. In eigen huis werd FC Augsburg aan de kant gezet. Bij de bezoekers deed Jeffrey Gouweleeuw de hele wedstrijd mee. Dennis Geiger werd de matchwinner voor Hoffenheim. De middenvelder schoot vlak voor rust fraai raak in de linkerbovenhoek.