Beauty en blunder helpen Juventus aan zege in bekerderby

Reacties

Juventus heeft de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia bereikt, het won in eigen huis met 2-0 van stadgenoot Torino. Dat deed het dankzij een prachtgoal van Douglas Costa en een blunder van scheidsrechter Daniele Doveri, waar Mario Mandzukic optimaal van profiteerde.

Beauty en blunder helpen Juventus aan zege in bekerderby

Het kleine broertje moest het op bezoek bij De Oude Dame doen zonder sterkhouders Adem Ljajic en Andrea Belotti, die allebei niet fit genoeg waren om in actie te komen. Het gemis van dat duo bleek net iets te veel van het goede voor de ploeg van Sinisa Mihajlovic, zeker omdat de aartsrivaal 'gewoon' in een sterke opstelling aantrad. Juventus neemt de Coppa Italia traditiegetrouw zeer serieus, de laatste drie seizoenen won de grootmacht het bekertoernooi telkens. Een vierde opeenvolgende eindzege zit er dankzij de zege van woensdagavond nog altijd in.

Beide ploegen maakten er een heerlijke openingsfase van, met mogelijkheden aan beide kanten. De eerste kans was voor Torino, maar Álex Berenguer schoot met links ver voorlangs. Vrijwel direct daarna was het raak voor Juve. Douglas Costa kreeg de bal op de rand van de zestien wat gelukkig voor zijn linker, waarna hij fraai en snoeihard raak schoot: 1-0. Dat het duel niet al na zestien minuten beslist was, lag aan Paulo Dybala: hij schoot niet lang na de openingsgoal hoog over. En uit de doeltrap die volgde op de mislukte poging van de Argentijn, ramde Torino-aanvaller M'Baye Niang de bal aan de andere kant van het veld vervolgens ineens tegen de paal. In het vervolg van de eerste helft was Juventus duidelijk de betere, zoals ook na de pauze.

De thuisploeg liet enkele goede kansen echter onbenut, waardoor een beslissing lang uitbleef. Dat veranderde op driekwart wedstrijd, toen scheidsrechter Doveri een wel erg opmerkelijk besluit nam. Hij keurde een treffer (fraai sitftje) van Mandzukic aanvankelijk goed, terwijl Sami Khedira in aanloop naar die goal een duidelijke overtreding maakte. De videoref leek in te grijpen, Doveri besloot de beelden te gaan bekijken, maar keurde de 2-0 alsnog goed. De arbitrale blunder leidde tot woede bij alles en iedereen aan Torino-zijde, trainer Mihajlovic werd in de commotie nog naar de tribune gestuurd.

Juventus is door de 2-0 overwinning een van de vier ploegen die nog kans maakt op het winnen van de Italiaanse beker. In de halve eindstrijd wacht een dubbele ontmoeting met het Nederlands getinte Atalanta Bergamo: de werkgever van Marten de Roon en Hans Hateboer won dinsdag van Napoli. De andere halve finale zal gaan tussen AC Milan (dat stadgenoot Internazionale uitschakelde) en Lazio (de club van Stefan de Vrij klopte Fiorentina). De heenwedstrijden worden op 31 januari gespeeld, de returns op 28 februari. De finale is uiteindelijk op woensdag 9 mei.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.