BBC nomineert Stam voor prestigieuze prijs, Bergkamp gepasseerd

Reacties

Jaap Stam is een van de dertien kandidaten voor de eretitel van beste niet-Britse speler' in de geschiedenis van de Premier League, een verkiezing die de BBC organiseert.

BBC nomineert Stam voor prestigieuze prijs, Bergkamp gepasseerd

De verdediger, met Manchester United onder meer winnaar van de Champions League, is de enige Nederlander die in de race is. Dennis Bergkamp en Ruud van Nistelrooy moeten het doen met een eervolle vermelding.

Naast Stam zijn Sergio Agüero, Eric Cantona, Petr Cech, David de Gea, Didier Drogba, Thierry Henry, Vincent Kompany, Cristiano Ronaldo, Peter Schmeichel, David Silva, Nemanja Vidic en Patrick Vieira genomineerd.

De jury bestond uit Alan Shearer, Ruud Gullit, Chris Sutton en Rory Smith, een journalist van The New York Times. Ze kregen de opdracht drie keepers, drie verdedigers, drie middenvelders en vier aanvallers te kiezen. 'Als je kijkt naar elegantie, dan hoeft Bergkamp in niemand zijn meerdere te erkennen', heeft Gullit nog wel troostende woorden over voor zijn landgenoot.

In de loop van zaterdag wordt de winnaar bekendgemaakt.

Afgelopen najaar stonden we stil bij de vele veranderingen in de Premier League. De toename van het aantal buitenlanders is een van de ontwikkelingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.