Bazoer: 'We zijn helemaal weggespeeld door Ajax'

Riechedly Bazoer vindt dat Vitesse helemaal is weggespeeld door Ajax en houdt de deur op een kier voor een langer verblijf in Arnhem. 'Wie zegt dat het mijn laatste wedstrijd was?', reageerde hij tegenover ESPN.

Ajax
Ajax
5 - 0
Vitesse
Vitesse

'Het was gewoon niet goed genoeg', ging de middenvelder in op de 5-0 nederlaag bij Ajax.

'Je krijgt na negen minuten al een doelpunt tegen en dan wordt het in Amsterdam gewoon heel eg moeilijk', ging hij verder. Bazoer oogde tijdens de eerste helft wat geïrriteerd. 'Er zat niet zozeer irritatie, maar ik benadruk wel dat het niet goed genoeg was.'

De oud-Ajacied maakte vijf minuten voor rust een harde overtreding en ontving een gele kaart. Hij vond het geen rode kaart. 'Het was niet gemeen. Je wordt in de eerste helft helemaal weggespeeld, je loopt alleen maar de bal achterna. Dan wil je de toon even zetten, het was niet zo'n harde overtreding. Gewoon een gele kaart.'

Afscheid
Bazoer werd na rust gewisseld. 'Trainers maken keuzes, dat moet je accepteren. En ik moet weer verder.' Hij vond de wissel niet extra zuur omdat het wellicht zijn laatste wedstrijd voor Vitesse was. 'Wie zegt dat het mijn laatste wedstrijd is? Ik heb nog een contract voor een jaar. We gaan zien wat er gaat gebeuren. Iedereen weet wat ik wil, maar ik baal nu vooral van de wedstrijd', zei hij.