Bazoer knalt Vitesse in punten naast Ajax

Reacties

Vitesse heeft de zegereeks in 2021 een vervolg gegeven. FC Groningen moest zijn meerdere erkennen in de Arnhemse revelatie.

Bazoer knalt Vitesse in punten naast Ajax
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 0
FC Groningen
FC Groningen

Vitesse had zich vorige week tegen FC Emmen schuldig gemaakt aan arrogant gedrag, zo klonk het vanuit het Arnhemse kamp. Ook in het bekerduel met ADO Den Haag was er lichtzinnigheid te ontwaren na het veroveren van een comfortabele en perspectiefrijke positie. Voor het resultaat maakte het niet uit, Vitesse won beide duels. Het vuur bleef branden.

Tegen FC Groningen kon de Arnhemse ploeg het zich niet veroorloven gas terug te nemen. Dat had het ook aan zichzelf te wijten, want er waren in Gelredome zeker na rust kansen (Loïs Openda, Oussama Tannane en Matús Bero) genoeg om het thuisduel voortijdig te beslissen en zo de vijfde zege in 2021 veilig te stellen. Van FC Groningen had de thuisploeg weinig te vrezen, maar de magere marge was bron van zorg.

Na ruim een half uur had Riechedly Bazoer Vitesse op het goede spoor gezet met een ziedend hard schot. Voor het feestje moest even worden gewacht omdat scheidsrechter Björn Kuipers aanvankelijk niet zeker was of de bal via de lat wel over de lijn was gegaan. De VAR-check bood uitkomst voor de Arnhemmers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bazoer onderstreepte met zijn doelpunt zijn grote waarde voor Vitesse, dat mede dankzij de inbreng van de zesvoudig Oranje-international brutaal meedoet in de strijd om de bovenste plekken. Door de zege op FC Groningen werd koploper Ajax in punten achterhaald, al zal het woord kampioen nog worden gemeden. Zo arrogant mag Vitesse niet zijn na de verdiende en nipte zege met de gemiste kansen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Vitesse Nederland

FC Groningen Nederland

FC Groningen Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.