Bazoer beleeft succesvol debuut bij FC Porto

Reacties

Riechedly Bazoer kan tevreden terugkijken op zijn debuut voor FC Porto. Met de Nederlander binnen de lijnen boekte de Portugese topclub een ruime overwinning in het nationale bekertoernooi. Spits Adrián López was met vier doelpunten de beul voor het bescheiden SC Vila Real: 0-6.

Bazoer beleeft succesvol debuut bij FC Porto
© FC Porto

Porto verloste Bazoer op de laatste dag van de zomerse transfermarkt van zijn uitzichtloze situatie bij VfL Wolfsburg. Mede door een schouderblessure kwam de middenvelder echter nog niet in actie voor zijn nieuwe werkgever. Vrijdagavond was het dan eindelijk zo ver en mocht Bazoer vanaf het begin meedoen tegen Vila Real.

Een hoofdrol vervulde de Nederlander bij zijn debuut niet. Porto won de bekerwedstrijd in het toernooi om de Taça de Portugal ruim, maar Bazoer was bij geen enkele goal direct betrokken. Adrián beleefde een heerlijk avondje, met vier doelpunten, en ook Tiquinho Soares en André Pereira verschenen op het scoreformulier. Vila Real speelde de gehele tweede helft met een man minder, vanwege een directe rode kaart voor Raúl Babo. Kort voor rust haalde de verdediger de doorgebroken Bazoer naar de grond en moest hij vertrekken.

Bazoer deed van begin tot eind mee en moet nu hopen dat coach Sérgio Conceição hem snel meer speelminuten zal gunnen. De volgende wedstrijd van Porto is aankomende woensdag, wanneer Os Dragões in de Champions League op bezoek gaan bij Lokomotiv Moskou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.