Bayern zet koppositie op het spel ondanks imposante mijlpaal Lewandowski

Bayern München heeft op bezoek bij Borussia Mönchengladbach de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Robert Lewandowski maakte alweer zijn twintigste van het seizoen, maar het was niet voldoende om een nederlaag te voorkomen.

Borussia Mönchengladbach
3 - 2
Bayern München

Na 26 minuten spelen leek het vrijdagavond een kwestie van uitspelen, inpakken en wegwezen voor Bayern München op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. De koploper van de Bundesliga had na 26 minuten namelijk al twee keer gescoord. Lewandowski benutte na twintig minuten een penalty, waarna Leon Goretzka de marge zes minuten later alweer verdubbelde: 0-2.

De goal van Lewandowski kwam bijzonder tot stand. Het was Florian Neuhaus die middels een reflex zijn hand naar de bal reikte binnen het strafschopgebied. Met het blote oog was het bijna niet te zien dat Neuhaus de bal héél licht met zijn vingertoppen raakte, maar na het bekijken van de beelden besloot de arbiter de bal tóch op de stip te leggen. Een zware beslissing, maar Lewandowski had geen medelijden met Borussia Mönchengladbach. Hij benutte de penalty en maakte daarmee alweer zijn twintigste van het Bundesliga-seizoen in zijn veertiende wedstrijd. Hij werd daarmee de eerste speler in de Europese topcompetities met minstens twintig goals dit seizoen, dat nog niet eens halverwege is.

Die imposante statistieken ten spijt: Bayern München gaf de voorsprong vervolgens helemaal uit handen. Het waren Lars Stindl en Jonas Hofmann die de voorsprong van de Rekordmeister nog voor rust om zeep hielpen. Stindl was tweemaal de aangever en Hofmann twee keer de afmaker. Bij de 2-2 werd eerst gedacht aan buitenspel, maar na het bekijken van de beelden bleek Hofmann toch een geldige goal gemaakt te hebben: 2-2.

Het was voor Bayern zaak om in de tweede helft weer orde op zaken te stellen, maar het was juist de thuisploeg die als de bliksem uit de kleedkamer kwam. Na twee goals mocht Hofmann ook een assist noteren. Hij legde de bal af op Neuhaus, die zijn ongelukkige moment uit de eerste helft volledig wegpoetste. Met een hoog schot verschalkte hij Manuel Neuer en zorgde hij voor de 3-2.

Voordeel voor Bayern was dat de ploeg van Hansi Flick nog veertig minuten de tijd had om de eerste nederlaag sinds 29 september 2020 (de 4-1 tegen 1899 Hoffenheim) te voorkomen. Maar ondanks de grote hoeveelheid aan tijd lukte het Bayern niet om nog een keer te scoren. Borussia Mönchengladbach won vorig seizoen de thuiswedstrijd al van Bayern München en deed dat kunstje vrijdagavond dus nog maar eens dunnetjes over.

Bayern München zet met de nederlaag de koppositie in de Bundesliga op het spel. Als RB Leipzig zaterdag (18.30 uur) wint van Borussia Dortmund neemt de ploeg van Justin Kluivert de eerste plek in de Bundesliga over.