Bayern zet James onder druk: 'Hij speelt voor toekomst'

Reacties

Bij de herstart van de Bundesliga zijn de ogen bij Bayern München gericht op James Rodríguez. De Colombiaanse huurling moet zich bewijzen.

Bayern zet James onder druk: 'Hij speelt voor toekomst'

Bayern heeft Rodríguez in de zomer van 2017 voor twee jaar op huurbasis overgenomen van Real Madrid met een optie tot koop. Maar het is nog de vraag of Der Rekordmeister de afgesproken 42 miljoen euro gaat neerleggen om hem definitief in te lijven. De Colombiaan heeft de Beierse clubleiding nog niet overtuigd. Hij heeft nog een half jaar om dat te doen.

'Hij speelt voor zijn toekomst', is trainer Niko Kovac duidelijk. De Kroaat wil de Colombiaan 'natuurlijk' graag behouden. Maar dan zal de aanvallende middenvelder zich meer moeten manifesteren. 'Ik verwacht dat hij zich meer laat zien. Hij moet topprestaties leveren. Ik zie dat hij de motivatie en de focus heeft. Hij wil meer aan spelen toekomen.'

De eerste seizoenshelft was een frustrerende voor Rodríguez. Door blessures, ziekte en het rotatiebeleid van Kovac bleef zijn inbreng voor Bayern steken bij elf duels op de diverse podia. De tijd voor een revanche is aangebroken. 'We zijn een grote club met grote voetballers. James is een grote voetballer die aanspraak mag maken op speeltijd. Maar ook zij die geen James heten, willen spelen', zei Kovac. 'Het ligt nu bij hem. Hij moet bewijzen dat hij in het team hoort.'

Bayern begint vrijdag met een uitwedstrijd tegen 1899 Hoffenheim aan de tweede seizoenshelft. Arjen Robben is door een blessure niet van de partij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.