Bayern wacht met smart op vers bloed: 'Maar we zijn niet van het jammeren'

Reacties

Bayern München wacht nog spannende (transfer)dagen. De Beierse grootmacht zit verlegen om versterkingen voor de steeds smaller wordende selectie.

Bayern wacht met smart op vers bloed: 'Maar we zijn niet van het jammeren'
© Pro Shots

Mickaël Cuisance heeft volgens Duitse media het groene licht gekregen om te onderhandelen met Leeds United over een contract. In grote lijnen is er een akkoord over een afkoopsom van twintig miljoen euro voor de 21-jarige Franse middenvelder, die bij Bayern weinig aan spelen toekwam.

Toch zal trainer Hansi Flick zich wel weer achter de oren krabben over dat hij weer een speler moet uitzwaaien. De Duitse coach liet vorige week weten ondanks het drukke programma niet te veel te zullen roteren, maar dat lijkt ook ingegeven door het gebrek aan mogelijkheden.

Bayern haalde met Leroy Sané, Tanguy Nianzou en Alexander Nübel drie nieuwe spelers. De laatste overweegt een tijdelijk afscheid omdat hij derde doelman is geworden. Aan de andere kant van de transferbalans staat een grotere lijst. Thiago Alcántara werd verkocht aan Liverpool, terwijl huurlingen Philippe Coutinho (Barcelona), Álvaro Odriozola (Real Madrid) en Ivan Perisic (Internazionale) terugkeerden naar hun club. Bovendien maakt Javi Martínez zich op voor een terugkeer naar zijn geboorteland.

Kortom, de selectie van Bayern heeft ingeboet aan diepte en aan breedte. Aan de clubleiding de taak de lacunes te vullen. Sergiño Dest lijkt daarbij aan de Beierse neus voorbij te gaan. De Beierse grootmacht moet zijn meerdere erkennen in Barcelona.

Van de trainer zal er geen (publiekelijke) klaagzang komen over het uitblijven van vers bloed. 'We zijn niet van het jammeren, het hoort er gewoon bij', zei Flink in de aanloop naar het duel met 1899 Hoffenheim. 'En tegen wie we ook spelen, wij zijn altijd in staat de tegenstander te verslaan.' Zondag bleek dat Bayern wel kwetsbaar is geworden getuige de 4-1 nederlaag.

Doelman Manuel Neuer beseft dat het drukke programma een extra druk legt op de spelers. 'We zoeken niet naar excuses. Dit is wat ons wacht dit seizoen. We weten dat we om de paar dagen een wedstrijd hebben.'

Woensdag is de Duitse Super Cup-confrontatie met Borussia Dortmund de volgende opgave voor Flick en co. Voor technisch directeur Hasan Salihamidzic ligt er een andere taak. Tot en met 5 oktober heeft hij de tijd om de Bayern-selectie sterk genoeg te maken voor het zware seizoen. De nederlaag tegen Hoffenheim liet zien dat dat allerminst een overbodige luxe is.

Na de Champions League-finale tegen PSG werd het nieuwe Bayern geanalyseerd. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.