Alleen Neuer stuntelt bij wervelende start van Bayern München

Reacties

Bayern München is voortvarend begonnen aan het nieuwe seizoen. De regerend kampioen van Duitsland leidde vrijdagavond in de pauze al met 0-5 tegen Eintracht Frankfurt en won uiteindelijk met 1-6 van de Europa League-winnaar. Het enige tegendoelpunt kwam voort uit gestuntel van Manuel Neuer, die ver zijn doel uitkwam en de controle over de bal compleet verloor.

Alleen Neuer stuntelt bij wervelende start van Bayern München
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
1 - 6
Bayern München
Bayern München

Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch, Joshua Zirkzee en Noussair Mazraoui begonnen allemaal op de bank bij Bayern; in de voorhoede maakte Sadio Mané zijn opwachting in de Bundesliga. Aan de kant van Eintracht verscheen de van PSV overgekomen Mario Götze aan de aftrap. Bayern heeft het de afgelopen jaren niet altijd makkelijk met Eintracht, maar kwam in een aantrekkelijke openingsfase al gauw op een 0-2 voorsprong.

Joshua Kimmich opende de score uit een slim uitgevoerde vrije trap. Van aanzienlijke afstand wekte hij met een handgebaar de indruk te willen voortzetten, maar hij koos voor een laag schot in de rechterhoek. Doelman Kevin Trapp stond op het verkeerde been en kon niets meer uitrichten. Het tweede doelpunt kwam voort uit een poeier van Benjamin Pavard in de linkerhoek, nadat Eintracht de bal niet kreeg weggewerkt uit het strafschopgebied.

Het was een wonder dat in het daaropvolgende kwartier niet werd gescoord, want beide ploegen misten grote kansen op een doelpunt. Na een hoekschop torende Tuta uit boven Alphonso Davies en kopte hij frontaal op de lat. Aan de overzijde liet Thomas Müller een gigantische kans op de 0-3 onbenut. Samen met Serge Gnbary stormde hij af op het doel van Trapp; Gnabry bediende Müller, die van dichtbij op de paal schoot.

De enorme kansen bleven elkaar opvolgen: één-op-één met Manuel Neuer schoot Jesper Lindstrøm naast, waarna Trapp een inzet van Jamal Musiala tegen de lat tikte. Uiteindelijk was het Mané die voor de 0-3 zorgde. De zomeraankoop kopte raak na een voorzet van Gnabry. De 0-4 viel eveneens uit een rappe tegenaanval: voorbereidend werk van Mané en Müller stelde Musiala in staat om van dichtbij af te ronden. Het pak slaag werd alleen maar groter, want kort voor de pauze wipte Gnabry de bal langs Trapp.

© Pro Shots

De basis was gelegd voor een monsterzege, maar in de tweede helft nam Bayern gas terug. Eintracht toonde meer vertrouwen en was vaker op de helft van Bayern te vinden. Nadat een eretreffer van Kristijan Jakic werd afgekeurd wegens buitenspel, leidde geklungel van Neuer alsnog de 1-5 in. De keeper was ver zijn doelgebied uit, verspeelde de bal aan Randal Kolo Muani en zag de invaller scoren in een leeg doel.

De blunder van Manuel Neuer is te zien vanaf minuut 0:47.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort daarvoor was Gravenberch overigens ingevallen bij Bayern. De middenvelder kwam binnen de lijnen als vervanger van Marcel Sabitzer. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakten ook De Ligt en Mazraoui hun entree, respectievelijk voor Lucas Hernández en Pavard. Bayern zette vervolgens nog eens aan en kwam op 1-6. Invaller Leroy Sané vond Musiala, die zijn uitstekende optreden bekroonde met een tweede goal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.