'Bayern verlangt twintig miljoen euro voor Zirkzee en dekt zich alvast in'

Reacties

Bayern München en VfB Stuttgart hebben telefonisch contact gehad over Joshua Zirkzee, meldt het Duitse Sky. De 21-jarige spits zou mogen vertrekken uit München, al wil Bayern volgens de berichtgeving wel een bedrag van twintig miljoen euro ontvangen. Bovendien zet de grootmacht in op een terugkoopoptie, om zich alvast in te dekken voor het scenario waarin Zirkzee zich stormachtig ontwikkelt.

'Bayern verlangt twintig miljoen euro voor Zirkzee en dekt zich alvast in'
© Pro Shots

Het is nog onduidelijk welk bedrag Stuttgart bereid is te betalen om het medio 2023 aflopende contract van de Nederlander af te kopen. De club ziet in Zirkzee een geschikte opvolger van Sasa Kalajdzic, die in Engeland wordt gelinkt aan clubs als Everton en Manchester United. Enkele weken geleden viel ook de naam van Bayern, maar volgens Sky is de landskampioen niet serieus geïnteresseerd. Van een ruildeal met Zirkzee en Kalajdzic als hoofdrolspelers zal dan ook geen sprake zijn.

Zirkzee zou zelf wel oren hebben naar een overstap naar Stuttgart. Hij heeft daar uitzicht op meer speeltijd dan bij Bayern. Met het vertrek van Robert Lewandowski naar Barcelona raakte Zirkzee deze zomer weliswaar een grote concurrent kwijt, maar Bayern trok wel Sadio Mané aan. In de eerste competitiewedstrijd tegen Eintracht Frankfurt (1-6 zege) vormde Mané samen met Serge Gnabry de voorhoede; in de strijd om de Super Cup (3-5 zege op RB Leipzig) stonden Mané en Thomas Müller voorin. Beide keren bleef Zirkzee negentig minuten op de bank.

Zirkzee verliet de jeugdopleiding van Feyenoord in 2017 voor die van Bayern. Sindsdien speelde hij slechts twaalf wedstrijden in de Bundesliga, waarin hij viermaal scoorde. In de tweede helft van het seizoen 2020/21 werd hij verhuurd aan Parma, maar door een knieblessure kwam hij niet vaak in actie. Vorig seizoen beleefde Zirkzee op huurbasis bij Anderlecht een succesvollere jaargang, met 13 doelpunten in 29 competitiewedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.