'Bayern verdeeld in twee kampen: dit zestal wilde van Nagelsmann af'

Reacties

De beslissing van het clubbestuur van Bayern München om trainer Julian Nagelsmann te ontslaan is niet bij alle spelers goed gevallen. Volgens het Duitse BILD is de kleedkamer verdeeld in twee groepen, die lijnrecht tegenover elkaar staan wat betreft het besluit.

'Bayern verdeeld in twee kampen: dit zestal wilde van Nagelsmann af'
© Pro Shots

Het Duitse medium schrijft dat een zestal spelers niet goed overweg kon met Nagelsmann en het clubbesluit dus steunde. Het zou gaan om Manuel Neuer, Serge Gnabry, Leroy Sané, Jamal Musiala, João Cancelo en Sven Ulreich. Daar staat tegenover dat er ook een groep spelers tegen het ontslag van Nagelsmann was.

'Na elke tegengoal begint Nagelsmann te brullen en te gillen als een speenvarken'

In die groep bevindt onder meer Matthijs de Ligt zich. Net als hij vonden ook Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Dayot Upamecano en Benjamin Pavard het niet terecht dat Bayern heeft gekozen voor een trainerswissel. Kimmich en Goretzka spraken zich onlangs al uit over het ontslag van de Duitser.

Gravenberch
Iemand die onder opvolger Thomas Tuchel op meer speelminuten hoopt, is Ryan Gravenberch. De van Ajax overgekomen middenvelder was onder Nagelsmann voornamelijk reserve bij Bayern. Volgens Sport1 stoorde de trainer zich aan het gebrek aan verdedigende arbeid van de Nederlander. De technische staf zou hem daar meermaals op hebben gewezen, maar verbetering zou er te weinig zijn geweest. Nagelsmann durfde het daarna zelden aan om Gravenberch op een van de controleursposities te zetten. In de rust van een oefenduel met Red Bull Salzburg zou Nagelsmann Gravenberch voor de hele groep kritisch hebben aangepakt, zo schrijft het Duitse medium.

Vrijdagmiddag bevestigde Bayern München per direct afscheid te hebben genomen van Nagelsmann. De sportieve prestaties werden aangehaald als voornaamste argument. Bayern München heeft in vijf van de tien competitiewedstrijden in 2023 punten verspeeld en had daarmee de koppositie afgestaan aan Borussia Dortmund. Daar staat wel tegenover dat Bayern zich ten koste van Paris Saint-Germain heeft geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.