Bayern-top valt Ter Stegen hard aan na 'kritiek' op Neuer

Reacties

Uitlatingen van Marc-André ter Stegen over de keeperspositie bij het Duitse nationale elftal zijn bij de beleidsbepalers van Bayern München in het verkeerde keelgat geschoten. Uli Hoeness en Karl-Heinz Rummenigge verdedigen Manuel Neuer fel.

Bayern-top valt Ter Stegen hard aan na 'kritiek' op Neuer

Ter Stegen maakte in de voorbije interlandperiode duidelijk dat zijn geduld begint op te raken. De Barcelona-doelman wil eerste keeper worden bij Die Mannschaft en zegt niets meer te kunnen doen dan wat hij nu doet. Hij wil bovendien 'geen spelletjes' spelen om het volste vertrouwen van bondscoach Joachim Löw alsnog te winnen. Neuer liet eerder al blijken de opmerkingen van Ter Stegen na de 2-4 nederlaag tegen Oranje niet handig te vinden.

In München worden de quotes van Ter Stegen gezien als een rechtstreekse aanval op Neuer. Hoeness gaat na de 3-0 overwinning op Rode Ster Belgrado behoorlijk tekeer over de kwestie. Tegen Sport1 zegt de clubbaas: 'Hij praat alsof hij al zeventien keer wereldkampioen is geworden. Hij heeft totaal geen recht van spreken. Er bestaat geen twijfel, Neuer is de nummer één. Wij houden er niet van dat een speler van ons wordt beschadigd.'

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is ook niet te spreken over het gedrag van Ter Stegen. De Bayern-bestuurder richt zijn pijlen bovendien op de Duitse voetbalbond: 'Wat mij niet bevalt aan deze hele kwestie, is dat niemand bij de DFB zich uitgesproken heeft. Zo blijft het onderwerp leven en dat gebeurt deels achter de rug van Manuel om. Dat is oneerlijk.' Volgens Rummenigge moet er meer respect zijn voor een negentigvoudig Duits international die wereldkampioen is geworden.

Met de oproep voor meer respect wil Rummenigge een einde maken aan de discussie, het lijkt een tevergeefse poging. Vanuit Bayern is er woensdagavond in ieder geval olie op het vuur gegooid. Neuer heeft zelf niets meer over de kwestie gezegd.

Overigens kwam Sport Bild woensdag met het nieuws dat de 33-jarige Neuer speelt met de gedachte om zich na het EK van 2020 niet meer beschikbaar te stellen, om zo plaats te maken voor de nieuwe generatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.