Bayern steekt mede dankzij curieuze goal stokje voor bekerstunt Bosz

Reacties

Bayern München heeft zaterdag in Berlijn beslag gelegd op de DFB Pokal. De Duitse kampioen was te sterk voor het Bayer Leverkusen van Peter Bosz.

Bayern steekt mede dankzij curieuze goal stokje voor bekerstunt Bosz
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 4
Bayern München
Bayern München

Bosz mopperde in de aanloop naar de bekerfinale over de verhalen over zijn vermeende lege prijzenkast. De eindstrijd tegen Bayern München bood hem de kans de criticasters definitief van repliek te dienen door zich in een illuster rijtje te scharen. Landgenoten Huub Stevens, Rinus Michels en Louis van Gaal hadden ook de DFB Pokal gewonnen. 'Het zou super zijn als ik in dat rijtje kom te staan.'

Bosz kon die gedachte halverwege de eerste helft al vergeten. Na een kwartier opende David Alaba namens Bayern München de score met een fraaie vrije trap, die was toegekend na een duwfout op Robert Lewandowski.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de 24ste minuut verdubbelde Bayern de marge. De defensie van Leverkusen stond even verkeerd na balverlies van Julian Baumgartlinger. Weggestuurd door Joshua Kimmich maakte Serge Gnabry oog in oog met Lukas Hradecky geen fout; 0-2.

Bayern nam na de oppermachtige start de voet van het gaspedaal, waardoor Leverkusen wat lucht kreeg. Leon Bailey had de hoop nieuw leven kunnen inblazen als hij op aangeven van Moussa Diaby had gescoord. De aanvaller schoot over, al was er een streep gegaan door de treffer vanwege buitenspel van Diaby. Het was in ieder geval wel een teken van leven tegen het ongenaakbare Bayern.

Met verse krachten Kevin Volland en Kerem Demirbay hoopte Bosz de kansen in de finale in de tweede helft te kunnen keren. Na bijna een uur was er het besef dat het niet zou gaan lukken. Eerst miste Volland een opgelegde kans door over de bal heen te maaien, waarna aan de andere kant een blunder het pleit beslechtte in het voordeel van Der Rekordmeister.

Na een uittrap van Manuel Neuer nam Lewandowski van flinke afstand het Leverkusen-doel onder vuur. Door gegrabbel van doelman Hradecky verdween de ongevaarlijke bal alsnog over de doellijn; 0-3.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De goal van Sven Bender in de 64ste minuut voorkwam dat het vuurtje van Leverkusen doofde. Maar echt ontbranden lukte niet. Kai Havertz en Volland hadden hun mooie kansen moeten benutten om Die Werkself echt terug in de wedstrijd te krijgen. In de 89ste minuut viel het doek definitief. Met een fraaie stift deed Lewandowski nog van zich spreken, voordat Havertz in de blessuretijd vanaf de stip voor het laatste wapenfeit tekende. 

Bosz zag daardoor zijn vijfde poging een finale te winnen uitmonden in een nederlaag. Na de verloren nationale bekerfinales met Heracles Almelo (2012) en Maccabi Tel Aviv (2016), de verloren Europa League-eindstrijd met Ajax (2017) en de verloren strijd om de Duitse Super Cup met Borussia Dortmund (2017) stond hij na de finale om de DFB Pokal weer met lege handen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.