Bayern sluit wereldkampioen in de armen richting ontknoping titelstrijd

Reacties

Bayern München heeft een opsteker gekregen in de laatste fase van het seizoen. Trainer Niko Kovac begroette dinsdag middenvelder Corentin Tolisso weer op het trainingsveld voor een gedeeltelijke sessie met de rest van de selectie.

Bayern sluit wereldkampioen in de armen richting ontknoping titelstrijd

Tolisso raakte in september geblesseerd aan zijn knie. In de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen moest hij toen kort voor rust naar de kant. Uit onderzoek bleek dat de Fransman een kruisband had gescheurd en zijn meniscus had beschadigd.

Gevreesd werd dat de middenvelder een streep moest zetten door de rest van het seizoen. Op driekwart van het seizoen nadert hij nu echter zijn rentree in München.

Tolisso liep zich dinsdag met zijn teamgenoten een paar ronden warm en nam deel aan een paar pass- en trapoefeningen. Daarna richtte hij zich in samenwerking met de fitnesstrainers weer op zijn individuele herstel.

De kans is groot dat Tolisso in de slotfase van het seizoen nog zijn rentree kan maken in het eerste elftal. Daarmee krijgt Bayern er een troef bij tijdens de ontknoping van de titelstrijd. De 24-jarige Fransman, die vorig jaar zomer wereldkampioen werd in Rusland, biedt trainer Kovac extra mogelijkheden op het middenveld.

Kovac kan binnenkort ook Arjen Robben weer terugverwachten. De aanvaller kwam sinds november vorig jaar niet meer in actie door een hamstringblessure, maar bevindt zich inmiddels in de laatste fase van zijn herstel. De kans is groot dat Robben binnen enkele weken zijn comeback maakt.

Met Tolisso en mogelijk ook Robben kan Bayern de eindsprint inzetten naar titelprolongatie. In de Bundesliga staat de ploeg op gelijke hoogte met Borussia Dortmund. Der Rekordmeister keek bij het ingaan van de winterstop nog aan tegen een achterstand van negen punten op de rivaal, maar liet in de tweede seizoenshelft nog weinig steken vallen. Dortmund verslapte juist en zag Bayern recent naast zich komen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.