Bayern-show in Rome: mijlpaal Lewandowski en record supertiener

Reacties

Bayern München staat met anderhalf been in de kwartfinale van de Champions League. Lazio werd op eigen veld te kijk gezet.

Bayern-show in Rome: mijlpaal Lewandowski en record supertiener
© Pro Shots
Lazio
Lazio
1 - 4
Bayern München
Bayern München

Robert Lewandowski was vooraf vol lof geweest over Ciro Immobile, die de spits van Bayern München afgelopen seizoen van de Gouden Schoen had afgehouden. 'Hij is zeker een van de beste spelers van de Serie A', zei de Pool.

De Champions League is van een andere orde. Immobile stond dinsdag in de schaduw van Lewandowski, die na negen minuten een fout van Mateo Musacchio genadeloos afstrafte. Met zijn 72ste treffer in de Champions League wees hij Bayern de richting naar de kwartfinale. Dat pad werd nog voor rust verder geplaveid met de hulp van Lazio.

De Beierse show in Rome bood meer voer voor de liefhebbers van statistieken. Want de 2-0 kwam van de zeventienjarige Jamal Musiala. De in Duitsland geboren en in Engeland opgegroeide middenvelder schreef daarmee geschiedenis als de jongste doelpuntenmaker namens een Duitse club in de Champions League. In de knockout-fase scoorde alleen Bojan Krkic op nog jongere leeftijd. De Spanjaard was in 2008 bij zijn doelpunt namens Barcelona 146 dagen jonger.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor rust had Bayern de klus al nagenoeg geklaard tegen het vrijgevige Lazio. Na onnodig balverlies op het middenveld van Patric kon Kingsley Coman opstomen. Zijn schot werd nog gekeerd, maar in de rebound sloeg Leroy Sané toe. Koud begonnen aan de tweede helft stond de 0-4 al op het scorebord. Francesco Acerbi was de ongelukkige. Hij werkte een voorzet van Sané in eigen doel.

Joaquin Correa redde de eer voor Lazio, dat meer schade bespaard bleef maar op 17 maart in München een wonder nodig heeft om zich te scharen bij de laatste acht in de Champions League. Wesley Hoedt kwam in de 53ste minuut nog binnen de lijnen bij de Romeinen.

Met de zege spoelde Bayern de bittere smaak van de laatste duels in eigen land weg. De kersverse wereldkampioen had in de Bundesliga met moeite een punt overgehouden aan het duel met Arminia Bielefeld, waarna afgelopen weekend werd verloren van Eintracht Frankfurt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.