'Bayern shopt wéér bij concurrent en heeft opvolger Alaba binnen'

Reacties

Bayern München heeft de vervanger van David Alaba binnen. Dayot Upamecano komt na het seizoen over van RB Leipzig, waarmee Bayern dus wederom bij een concurrent shopt.

'Bayern shopt wéér bij concurrent en heeft opvolger Alaba binnen'
© Pro Shots

Eind januari werden de zaakwaarnemers van Upamecano, Sascha Breese en Volker Struth, bij de kantoren van Bayern gesignaleerd en technisch directeur Hasan Salihamidzic maakte daar dan ook geen geheim van: 'We hebben goede gesprekken gevoerd. Laten we zien wat er gaat gebeuren', zei de sportbestuurder toen. Volgens RMC Sport en Kicker is de deal nu rond: Bayern legt de clausule van 43 miljoen euro op tafel bij de Bundesliga-concurrent.

Daarmee heeft Bayern razendsnel gehandeld na het nieuws dat Alaba na de zomer kiest voor een avontuur bij Real Madrid, terwijl ook het contract van Jérôme Boateng in de zomer afloopt. Bayern heeft verder nog Niklas Süle, Lucas Hernandez en het Franse talent Tanguy Nianzou binnen de gelederen als centrale verdedigers.

Onlangs werd bekend dat Bayern concurrentie had van Chelsea en Liverpool, maar volgens Kicker was alleen Chelsea nog in de markt voor Upamecano, de 22-jarige Franse verdediger die in januari 2017 de overstap maakte van RB Salzburg naar RB Leipzig. Daar groeide hij uit tot international van Frankrijk, waar hij drie interlands voor speelde. 

Spelersprofiel

D. Upamecano


Geboortedatum:
27 oktober 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Evreux
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Bayern München
Nationaal team:
Frankrijk
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.