Bayern schat kans op toptransfer Boateng in op 'fifty-fifty'

Reacties

Hoewel de transfermarkt in Engeland én in Italië al gesloten is, houdt Bayern München nog rekening met een vertrek van Jérôme Boateng. Volgens Uli Hoeness, de president van Bayern, ligt de kans dat de verdediger nog voor 31 augustus weggaat op vijftig procent. 

Bayern schat kans op toptransfer Boateng in op 'fifty-fifty'

De 29-jarige Boateng staat al sinds 2011 op de loonlijst bij Bayern en voelt wel wat voor een nieuwe uitdaging. Hij werd in de afgelopen maand in verband gebracht met Manchester United, dat er echter niet in slaagde om de Duitse international naar Old Trafford te halen. Vanwege de gesloten markt heeft United niet langer de mogelijkheid om Boateng deze zomer te kopen.

Paris Saint-Germain kan nog wél nieuwe spelers halen en is nu de meest waarschijnlijke volgende bestemming van de mandekker. 'Jérôme heeft aan Karl-Heinz Rummenigge (Bayerns algemeen directeur, red.) verteld dat hij iets anders wil', zei Hoeness bij Sky. 'Het zal fifty-fifty zijn. Als hij blijft, dan ben ik blij, want hij is een geweldige speler. Als hij vertrekt, dan denk ik dat hij naar PSG zal gaan.'

'Wanneer een speler wil vertrekken, en wij hebben alternatieven in de selectie zitten, dan zoeken we naar een oplossing', besloot Hoeness. 'In de komende week zal er duidelijkheid komen.' Boateng werd met Bayern zes keer kampioen van Duitsland en won in 2013 de Champions League. Zijn contract in de Allianz Arena loopt nog twee jaar door.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.