Bayern-reflex begint te irriteren bij Gladbach

Reacties

Bayern München staat in Duitsland op eenzame hoogte, mede door het afromen van de concurrentie. Bij Borussia Mönchengladbach klinkt kritiek over de reflex bij een doorbraak van een speler in de Bundesliga.

Bayern-reflex begint te irriteren bij Gladbach
© Pro Shots

Florian Neuhaus (23) speelde woensdag zijn tweede interland voor Duitsland. Na zijn sterke optreden tegen Tsjechië werd hij meteen ook in verband gebracht met Bayern, dat bekend staat dat het de grootste talenten bij de Bundesliga-concurrentie weghaalt. Die manier van werken in Beieren roept bij Borussia Mönchengladbach steeds meer verzet op.

'Ik doe dit werk nu al zo'n twaalf jaar en steeds worden spelers van ons met andere clubs in verband gebracht, net als soms ook onze trainer. Dat wordt vervelend', zegt technisch directeur Max Eberl bij het Duitse Sport1.

Eberl pleit voor meer geduld. 'Ik vraag me soms af: Wat willen we? Aan de ene kant willen we een competitie, waarin ook soms een andere club kampioen kan worden. Aan de andere kant worden die spelers dan weer naar die club geschreven. Waarom zeggen we niet gewoon: "Hey, mooi! In Gladbach groeit er wat".'

Het lijkt de laatste jaren eerder regel dan uitzondering dat Bayern uitblinkers in de Bundesliga haalt en daarmee direct ook de concurrentie verzwakt voordat die echt de titelstrijd kan aangaan met de Beierse grootmacht.

Eberl ziet in Neuhaus de volgende speler die die weg gaat bewandelen. De middenvelder zelf wees desgevraagd een verhuizing naar München op voorhand niet af. 'Bayern is een grote club. Ik heb bij de nationale ploeg ook een paar Bayern-spelers gesproken en die zijn positief over hun club. En mijn vader is een enorme Bayern-fan.'

Eberl ziet het met lede ogen aan. 'De reflex is altijd: goede wedstrijd, goede ontwikkeling, waar gaat hij heen? Het gaat mij altijd te snel. Waarom zou hij niet bij ons kunnen blijven?' Neuhaus heeft nog een contract tot medio 2024 bij Die Fohlen.

Spelersprofiel

F. Neuhaus


Geboortedatum:
16 maart 1997
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Landsberg am Lech
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
74 kg
Huidige club:
Borussia Mönchengladbach
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.