Bayern pijnigt Hertha bij weerzien met Klinsmann

Reacties

Bayern München heeft zich dankzij een ruime zege op Hertha BSC op de tweede plaats genesteld in de Bundesliga. Uitgerekend Thomas Müller leidde de pijniging van oude bekende Jürgen Klinsmann in.

Bayern pijnigt Hertha bij weerzien met Klinsmann
© Pro Shots
Hertha BSC
Hertha BSC
0 - 4
Bayern München
Bayern München

Voor Hertha BSC-trainer Klinsmann was de herstart van de Bundesliga op meer fronten bijzonder. De oud-international kende vanwege de in Amerika achtergebleven trainerspapieren een onzekere aanloop naar de eerste ontmoeting met zijn oude club Bayern München, waar hij als speler (1995-97) én als trainer (2008-09) werkzaam was geweest.

De noodzakelijke papieren kwamen op tijd binnen bij de bond en dus zat Klinsmann gewoon op de bank voor het weerzien met Bayern. De in november ingestapte coach zag hoe de Beierse formatie kennismaakte met zijn solide Berlijnse ploeg. In de eerste helft had Robert Lewandowski namens de gasten de beste kans. De Poolse goalgetter, die net hersteld was van een liesoperatie, liet deze mogelijkheid onbenut.

In de tweede helft drukte Bayern het gaspedaal wat verder in. Het resulteerde na een uur in de openingstreffer. Nota bene Müller brak de ban in Berlijn. De volley van de aanvaller die in augustus 2008 onder Klinsmann debuteerde in de Bundesliga, bleek het begin van het einde voor De Oude Dame.

In de 72ste minuut deelde Lewandowski vanaf de strafschopstip de genadeklap uit. De spits, die eerder door de VAR was gedwarsboomd in zijn jacht op een treffer, mocht vanaf elf meter aanleggen na een overtreding op Leon Goretzka.

Voor Hertha BSC, waar Javaîro Dilrosun in de basis en Karim Rekik op de bank begon, bleef het niet daarbij. Thiago Alcántara vergrootte het Beierse feestje met een droge knal in het dak van het Berlijnse doel, voor Ivan Perisic met een kopbal de eindstand op 0-4 bracht.

Door de ruime overwinning klom Bayern naar de tweede plaats in de Bundesliga, met een achterstand van vier punten op koploper RB Leipzig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Hertha BSC
Meer over Hertha BSC
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.