Bayern pakt tweede prijs van het seizoen na vermakelijke Klassiker

Reacties

Bayern München heeft woendagavond alweer zijn tweede prijs van het seizoen gepakt. Der Rekordmeister was in een vermakelijke wedstrijd uiteindelijk met 3-2 te sterk voor Borussia Dortmund en veroverde zo de Duitse Super Cup.

Bayern pakt tweede prijs van het seizoen na vermakelijke Klassiker
© Pro Shots

Bayern kende afgelopen weekend een slechte generale repetitie voor Der Klassiker tegen de rivaal uit Dortmund. De ploeg van Hansi Flick maakte een vermoeide indruk tegen 1899 Hoffenheim en ging er met 4-1 af. Flick besloot daarop om enkele vaste krachten rust te geven in de strijd om de Super Cup. David Alaba, Jérôme Boateng en Serge Gnabry begonnen op de bank ten faveure van Lucas Hernández, Javi Martínez en Corentin Tolisso.

Bij Dortmund was er een verrassende basisplaats voor Felix Passlack, die vorig seizoen nog de clubkleuren van Fortuna Sittard verdedigde. De bezoekers begonnen brutaal aan de wedstrijd en drongen Bayern terug, zonder héél grote kansen te creëren. De kampioen hield echter stand en sloeg vervolgens genadeloos toe, toen het plotseling open lag achterin.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lewandowski ging diep en legde de bal breed op Tolisso, die in twee instanties afrondde: 1-0. Een kwartier later leek de wedstrijd al beslist, toen Thomas Müller een uitstekende voorzet van Alphonso Davies bij de tweede paal binnenknikte: 0-2. Zoals wel vaker verloren de goede intenties van Dortmund het van de dodelijke efficiëntie van de rivaal.

Vijf minuten voor tijd bracht Julian Brandt toch de spanning terug. Erling Haaland bediende Julian Brandt, die de bal hard en diagonaal langs Manuel Neuer schoot. Die goal gaf de bezoekers nieuwe moed, want met name na rust was Dortmund de bovenliggende partij en dat werd nu ook beloond. Lewandowski verspeelde de bal eenvoudig, Thomas Delaney bediende Haaland en de Noor bleef koel oog in oog met Neuer: 2-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de slotfase kon het beide kanten op, maar uiteindelijk maakte Joshua Kimmich het verschil. De Duitse middenvelder zette de niet oplettende Thomas Delaney van de bal en stuurde direct Lewandowski weg. Die legde de bal weer breed op Kimmich, die al vallend de 3-2 maakte. Dat bleek de genadeslag voor Dortmund, zo merkte ook Joshua Zirkzee, die als invaller nog in het veld kwam in de slotfase.

Bayern won zo voor de achtste keer in de clubhistorie de Duitse Super Cup en nam daarmee revanche voor de editie van vorig jaar, waarin de club uit München juist verloor van Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.