Bayern pakt door en breekt ook contract Goretzka open

Reacties

In navolging van Joshua Kimmich heeft Leon Goretzka zijn contract met Bayern München tusentijds verlengd. De 26-jarige middenvelder wordt in Beieren op meer fronten gewaardeerd.

Bayern pakt door en breekt ook contract Goretzka open
© Pro Shots

De honger van Goretzka is niet gestild. 'We hebben de laatste drie jaar alles gewonnen wat er te winnen was. Maar nog mooier dan de titel pakken is het succes te bevestigen en te herhalen', zei de middenvelder, die zijn contract met vier jaar tot medio 2026 verlengde.

De Beierse club is ook gelukkig met de nieuwe verbintenis van Goretzka. 'We zijn zeer opgetogen dat Joshua en Leon het hart van ploeg vormen en dat ze nog vele jaren voor Bayern aan de bal te zien zullen zijn', zegt technisch directeur Hasan Salihamidzic op de clubwebsite.

'Goretzka past op veel fronten optimaal bij Bayern', zei voorzitter Herbert Hainer. 'Zijn sportieve kwaliteiten worden in Europa hoog gewaardeerd, terwijl zijn persoonlijkheid ook een impact heeft buiten de lijnen. Goretzka is een leider op en buiten het veld. Zulke spelers willen we bij Bayern.'

Goretzka kwam in 2018 transfervrij van Schalke 04 naar Bayern, waarvoor hij in 117 duels voor 25 goals en 27 assists tekende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.