Bayern onderstreept suprematie, blunderende keepers bij debuut Rashica

Bayern München heeft zaterdag zijn suprematie in de Bundesliga onderstreept. Der Rekordmeister had weinig moeite met het noodlijdende FSV Mainz 05. Bij Werder Bremen debuteerde Milot Rashica. Terwijl de buitenspeler al naar de kant was gehaald, knokte Bremen zich naar de overwinning.

FSV Mainz 05 - Bayern München 0-2
Arjen Robben kreeg net als meerdere vedetten rust bij Bayern München. Bij de opponent was er ook geen basisplaats voor Nigel de Jong. Mainz weerde zich dapper in de openingsfase, maar kwam na een half uur alsnog op achterstand. Franck Ribéry volleerde schitterend raak onderin de hoek.

Nog voor de rust verdubbelde de formatie van Jupp Heynckes de voorsprong. James Rodríguez nam de bal schitterend aan op zijn borst om vervolgens beheerst raak te schieten: 0-2. De prachtige pass kwam van de voet van Corentin Tolisso.

Na de pauze kwam Mainz er een aantal keer gevaarlijk uit, maar kwam de nummer één van de Bundesliga niet meer in grote problemen. De Jong en Robben bleven negentig minuten op de bank. De formatie uit Beieren heeft een voorsprong van liefst achttien punten op nummer twee Bayer Leverkusen. Mainz bezet na de nederlaag de zestiende plaats in de Duitse competitie. Dinsdag neemt Bayern het in het toernooi om de DFB Pokal op tegen Paderborn, waarna de topper in de Bundesliga tegen Schalke 04 wacht.

Schalke 04 - Werder Bremen 1-2
Bij Werder Bremen was er direct een basisplaats voor de van Vitesse overgekomen Rashica. De thuisploeg werd in het zadel geholpen door een gruwelijke blunder van Bremen-doelman Jiri Pavlenka. De keeper liet een op het oog simpel schot van Yevhen Konoplyanka klungelig door zijn handen glippen. Laat in de wedstrijd kreeg Matija Nastasic rood bij Schalke. Bremen, waar Rashica na 56 minuten naar de kant werd gehaald, kwam uiteindelijk langszij door een blunder van de doelman aan de overzijde. Ook keeper Ralf Fährmann liet een bal los, waarna Max Kruse scoorde. In de ultieme slotfase ging Bremen er zelfs met de drie punten vandoor. Zlatko Junuzovic maakte de winnende treffer.

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 0-0
Bayer Leverkusen is er niet in geslaagd het net te vinden tegen SC Freiburg. Ook de ontketende Leon Bailey kon niet voorkomen dat er na negentig minuten een doelpuntloos gelijkspel op het scorebord stond. Leverkusen bezet met 35 punten de tweede plaats in de Bundesliga.

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 1-1
Riechedly Bazoer liet volgens zijn broer en zaakwaarnemer Irchandly een transfer in januari schieten, omdat hij wil slagen bij VfL Wolfsburg. Zaterdag zat de middenvelder echter niet bij de selectie voor het thuisduel met VfB Stuttgart; onduidelijk is of hij gepasseerd was of last had van een oude blessure. Jeffrey Bruma en Paul Verhaegh waren wél van de partij en hadden allebei een basisplaats bij Wolfsburg. Zij zagen Divock Origi met een fraai schot van afstand de score openen ('24). Dit was niet voldoende voor de zege, want Mario Gómez tikte in de tweede helft ('60) uit een corner de gelijkmaker binnen. De voorsprong van Wolfsburg op Stuttgart blijft hierdoor drie punten.

Hertha BSC - 1899 Hoffenheim 1-1
Vorig seizoen eindigde Salomon Kalou op zeven competitietreffers voor Hertha BSC; dit seizoen heeft de voormalig Feyenoorder dat aantal, met nog dertien competitieduels voor de boeg, reeds verbeterd. Kalou maakte in de thuiswedstrijd tegen 1899 Hoffenheim na een klein uur zijn achtste goal van dit voetbaljaar door een uitstekende voorzet van Valentino Lazaro binnen te tikken. Acht minuten voor rust had Andrej Kramaric de bezoekers nog op voorsprong gezet met een benutte strafschop. Na de gelijkmaker van Kalou ging Hertha nog op zoek naar de overwinning, maar tevergeefs. Hoffenheim blijft daardoor negende staan in de Bundesliga; Hertha staat tiende.