Bayern München wil topfit naar de eindsprint en hervat training

Reacties

De clubs uit de Duitse Bundesliga bereiden zich voor op het hervatten van het seizoen. Maandag zal ook koploper Bayern München de training gaan hervatten, zij het in aangepaste vorm.

Bayern München wil topfit naar de eindsprint en hervat training
© Pro Shots

In de Bundesliga zijn nog negen volledige speelrondes te gaan en er is de clubs veel aan gelegen om deze wedstrijden ook daadwerkelijk af te werken. Lukt dat niet, dan komen veel clubs in de financiële problemen. Zaterdag presenteerde Kicker een zogenaamd Masterplan, waarin duidelijk werd dat de clubs het seizoen in het eerste of tweede weekend van mei willen hervatten. Het voetbaljaar zou dan voor de maand juli al afgerond kunnen worden.

Bayern staat na 25 speelronden bovenaan en wil topfit aan de eindsprint beginnen. Sport1 weet dat Hansi Flick (die eerder deze week een vaste aanstelling kreeg) maandag weer met zijn spelers naar buiten gaat. De 21 selectiespelers worden verdeeld in groepen: vier groepen van vier spelers en een groep van vijf. De spelers zullen elkaar naast het trainingsveld niet zien.

Elke groep mag op een verschillend tijdstip gebruikmaken van de ondergrondse parkeergarage van het trainingscomplex. Voor iedere groep is bovendien een apart pad bedacht, zodat de groepen elkaar niet in de weg zitten. De training vindt plaats op drie verschillende velden, terwijl op een vierde veld de geblesseerde spelers (Robert Lewandowski, Ivan Perisic en Niklas Süle) met een hardlooptraining verder moeten werken aan hun revalidatie. De spelers zullen niet gezamenlijk lunchen en moeten thuis douchen.

Bayern is niet de enige Bundesliga-ploeg die de veldtraining hervat. Vrijdag maakte 1899 Hoffenheim al bekend dat Alfred Schreuder en zijn spelers het werk ook weer oppakken. Werder Bremen wilde ook maandag weer beginnen, maar dit voorstel is slecht gevallen bij de plaatselijke politiek.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.