Bayern München laat voormalig recordaankoop transfervrij gaan

Reacties

Bayern München en Javi Martínez gaan na een uiterst succesvolle samenwerking van negen jaar uit elkaar. Het aflopende contract van de Spanjaard wordt, in onderling overleg, niet verlengd.

Bayern München laat voormalig recordaankoop transfervrij gaan
© Pro Shots

Bayern haalde Martínez in 2012 binnen en betaalde toen veertig miljoen euro aan Athletic de Bilbao. Dat was destijds een recordsom voor Der Rekordmeister. Martínez won in zijn eerste jaar in Duitsland direct de triple (landskampioen, DFB Pokal en Champions League) en heeft de prijzenkast hierna nog flink uitgebreid. De Spanjaard is in al zijn jaren bij Bayern kampioen geworden.

In het lopende seizoen, dat naar alle waarschijnlijkheid ook zal worden afgesloten met een landstitel, is Martínez geen basisspeler. De verdediger annex middenvelder speelde tot dusver zeventien competitiewedstrijden en verscheen slechts vier keer aan de aftrap. Op 32-jarige leeftijd is de verwachting dat hij in de zomer terug zal keren naar zijn vaderland Spanje.

'Het was een moeilijke beslissing voor ons om veertig miljoen euro neer te leggen voor Javi, want dat was voor ons destijds een recordbedrag', blikt directeur Karl-Heinz Rummenigge terug. 'Maar het is een erg goede beslissing gebleken. Javi heeft ons op het veld ontzettend veel gegeven en paste uitstekend bij deze club. Hij blijft altijd een onderdeel van de Bayern-familie.'

Spelersprofiel

Javi Martínez


Geboortedatum:
2 september 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Estella
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,92 m
Gewicht:
86 kg
Huidige club:
Qatar SC
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.