Bayern München heeft Robben terug en nadert landstitel

Bayern München heeft de de zevende landstitel op rij voor het grijpen. De Duitse grootmacht won zaterdagmiddag van Hannover 96 en heeft met nog twee duels te gaan vijf punten meer en een veel beter doelsaldo dan Borussia Dortmund, dat later vandaag nog in actie komt tegen Werder Bremen.

Bayern München
3 - 1
Hannover 96
Hannover 96

Lang had Borussia Dortmund dit seizoen de beste papieren om kampioen te worden en zo de hegemonie van Bayern München te doorbreken, maar door een flink verval na de winterstop is Bayern toch alweer enige tijd koploper. Tegen Hannover 96 legde Bayern al in de eerste helft het fundament voor de zege. Robert Lewandowski kopte in de 27ste minuut zijn 22ste doelpunt van het seizoen binnen uit een voorzet van Joshua Kimmich. Een schot van afstand van Leon Goretzka betekende de 2-0.

Al snel na rust deed Hannover wat terug. Na ingrijpen van de VAR besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen na hands van Jérôme Boateng. Invaller Jonathas (ex-AZ) maakte geen fout vanaf elf meter: 2-1. Diezelfde Jonathas werd een paar minuten later de schlemiel aan de kant van Hannover door, terwijl hij pas negen minuten op het veld stond, zijn tweede geel en dus rood te pakken. Tegen tien man zorgde Franck Ribéry na een fraaie pass van Kingsley Coman zeven minuten voor tijd voor de beslissing: 3-1.

Een volgend hoogtepunt volgde in de 86ste minuut, toen Arjen Robben als invaller zijn rentree maakte na een maandenlange afwezigheid. De Nederlander, wiens aflopende contract niet wordt verlengd, werd direct getrakteerd op een staande ovatie van het Bayern-publiek. Op aangeven van Robben maakte Thomas Müller nog bijna de 4-1, maar dat feestje ging niet door. Voor Robben was het zijn zevenhonderdste officiële wedstrijd uit zijn carrière, met interlands meegerekend.

1899 Hoffenheim

Borussia Mönchengladbach heeft met pijn en moeite een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen concurrent 1899 Hoffenheim, waar Joshua Brenet de hele wedstrijd op de bank bleef. Pavel Kaderabek kopte na ruim een halfuur raak uit een hoekschop voor de 0-1 voor Hoffenheim. Uit het niets maakte Matthias Ginter in de 73ste minuut gelijk uit de rebound, maar Hoffenheim antwoordde al snel door 1-2 te maken via een prachtige volley van Nadien Amiri: 1-2. Toch pakte de thuisploeg nog een punt. Josip Drmic werkte zes minuten voor tijd van dichtbij de 2-2 binnen.

VfL Wolfsburg
2 - 0
1. FC Nürnberg

Met Wout Weghorst in de basis kreeg VfL Wolfsburg zeven minuten voor rust hulp van 1. FC Nürnberg bij de 1-0. Een werkelijk dramatische terugspeelbal van Sebastian Kerk werd onderschept door Admir Mehmedi en uiteindelijk tikte Felix Klaus de openingstreffer in het lege doel. Marcel Tisserand bepaalde de eindstand twaalf minuten voor tijd op 2-0. Door de zege zet Wolfsburg een flinke stap naar plaatsing voor de Europa League, terwijl ook de vierde plek en het bijbehorende Champions League-ticket nog in beeld is.