Bayern München heeft een grote uitblinker: 'Hij is méér dan een toptalent'

Reacties

Jamal Musiala is bij Bayern München dé grote uitblinker in de beginfase van dit seizoen. De pas negentienjarige aanvaller annex middenvelder toonde ook zondag weer zijn klasse tegen VfL Wolfsburg. Julian Nagelsmann vreest niet dat het wonderkind naast zijn schoenen gaat lopen.

Bayern München heeft een grote uitblinker: 'Hij is méér dan een toptalent'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 0
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Musiala maakte al op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van Bayern en is momenteel niet weg te denken uit de basisopstelling. In de strijd tegen RB Leipzig om de Duitse Super Cup was Musiala goed voor een doelpunt en een assist, terwijl hij in de eerste competitiewedstrijd tegen Eintracht Frankfurt twee keer scoorde. Zondag was hij opnieuw trefzeker, in de 2-0 zege op Wolfsburg. Na afloop werd hij overladen met complimenten.

'Wat hij op dit moment doet, is buitengewoon', zei algemeen directeur Oliver Kahn. Technisch directeur Hasan Salihamidzic voegde toe: 'Het is een lust voor het oog om naar hem te kijken. Hij is méér dan een toptalent.' Ook de Duitse journalisten zijn lyrisch over Musiala, die ondanks zijn jonge leeftijd al 81 keer voor Bayern is uitgekomen en bovendien vijftien interlands voor Duitsland achter zijn naam heeft staan.

Aan Nagelsmann de taak op Musiala met beide benen op de grond te houden. De coach denkt dat dit wel goed zal komen. 'Hij is een uiterst bescheiden speler, die altijd wil leren', aldus de oefenmeester. 'Er is weinig reden om nu hoog van de toren te geblazen. Als hij op deze manier doorgaat, zal hij vast nog meer doelpunten voor ons gaan maken.'

Musiala deed tegen Wolfsburg tot de 83ste minuut mee en werd toen afgelost door Ryan Gravenberch. Hij was de enige Nederlander die zondag in actie kwam bij Bayern: Matthijs de Ligt bleef negentig minuten op de bank zitten en Joshua Zirkzee zat niet bij de wedstrijdselectie. Noussair Mazraoui moest net als De Ligt van begin tot eind toekijken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.