Bayern München gaat opnieuw belangrijke kracht van Borussia Dortmund halen

Reacties

Raphaël Guerreiro vervolgt zijn loopbaan naar alle waarschijnlijkheid bij Bayern München. De Portugees heeft volgens meerdere Duitse bronnen een principe-akkoord bereikt met Der Rekordmeister.

Bayern München gaat opnieuw belangrijke kracht van Borussia Dortmund halen
© Pro Shots

Guerreiro (29) speelde de afgelopen zeven seizoenen bij Borussia Dortmund, dat de verdediger annex middenvelder in 2016 overnam van FC Lorient. Tijdens zijn verblijf in West-Duitsland kwam Guerreiro tot 224 wedstrijden voor Dortmund. Daarin wist de Portugees veertig doelpunten en vijftig assists te produceren.

Zijn laatste treffer was in de kampioenswedstrijd tegen FSV Mainz 05 (2-2). Ondanks die treffer moest Guerreiro de landstitel aan zijn toekomstige werkgever laten. Daags na het mislopen van het kampioenschap kondigde Guerreiro zijn vertrek bij Dortmund aan en nu gaat zijn reis, als al het papierwerk in orde is gemaakt, verder in München.

Guerreiro is de tweede speler die transfervrij de overstap maakt van Dortmund naar Bayern. In 2014 ging Robert Lewandowski hem voor. Bayern haalde ook Mario Götze en Mats Hummels weg uit het Signal Iduna Park. De Dortmund-fans zullen ervan balen dat Guerreiro nu de volgende in de rij wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.